Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zapalenie nerwu podzebrowego

Gość MissG

Rekomendowane odpowiedzi

Ok 6 tygodni temu nabawiłam sie zapalenia nerwu podzebrowego(?), przynajmniej ortopeda stwierdzil ze prawdopodobnie to jest zapalenie. Nie mialam zadnych badan, przeswietlenia itp Na poczatku bol byl nie do zniesienia, bol doslownie przy kazdym nawt najmniejszym ruchu. Na codzien uprawiam duzo sportu, ale przez pierwsze 3 tydodnie zero treningow, kiedy bol zmalal, prawie zniknal, lekarz pozwolil wrocic do cwiczen, przepisal tabletki i w razie gdyby nie przeszlo polecil przejsc sie tylko do lekarza rodzinnego. I mimo ze nadal sie oszczedzam, bol jest nadal, niewielki ale jest, szczegolnie odczuwalny po cwiczeniach albo kiedy po prostu leze na tym bolacym boku. Czy to normalne ze zapalenie nerwu trwa tak dlugo? Naproxen, zele, ani inne tabletki nie pomagaja. Ktos tak mial? Moze powinnam znowu zglosic sie do ortopedy? Jakis rady?

Dziekuję za odpowiedź. Ale jak dlugo takie zapalenie moze trwać? I ewentualnie czy jakieś masaże, zabiegi fizjoterapeutyczne mogą przyspieszyć leczenie? Jak tak to jakie? Bo poszlabym do takiego specjalisty, niewazne ze to kosztuje, ale kolezanka mowiła, że dobrze jakbym poszła z wynikami badań a ja żadnych takich nie mam. Więc tez nie chciałabym, żeby bylo tak ze zapisze sie na wizytę, wydam kase i fizjo powie ze bez wynikow nic mi nie poradzi czy coś.

Witam MISSG Przy zapaleniu nerwów międzyżebrowych dobre są tylko lampy nagrzewające , ale po takim nagrzaniu trzeba bardzo uważać i nie można schładzać organizmu , bo nastąpi pogorszenie , leczenie trwa 2 do trzech tygodni . Trzeba się ciepło ubierać ale nie można doprowadzać do zapocenia organizmu i schłodzenia , brać regularnie leki i nie przeciążać się , bo wysiłek tych miejsc jest bolesny i przedłuża leczenie ,