Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w różnego rodzaju w kladce piersiowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 14 lat, pomimo młodego wieku doskwierają mi bóle w różnych miejscach klatki piersiowej, gdy ból jest o środka po lewej stronie występują też kołatanie i duszności. Miałam trzy omdlenia dwa lata temu temu, pół roku temu, trzy miesiące temu, a ostatnio to już nie wiele brakowało, a dwa z nich wydarzyły się zaraz po tym jak dostałam okres. Trzy tygodnie temu bez rzadnego powodu zaczął mnie boleć prawy bark, póżniej zobaczyłam na moją rękę - prawą, jest cała sina i zimna, wczoraj powtórzyło się to trzeci raz, tylko że ból pogłębił się jeszcze trochę niżej. Jakie mam zrobić badania i co może być tego skutkiem - Bardzo liczę na pomoc.

Zbyt młoda jesteś na choroby, ale najlepiej idź do rodzinnego powiedz o wszystkim i najlepiej iść do kardiologa na echo, serca, ekg, holter celem sprawdzenia jak pracuje Twoje serduszko, są to badania nieinwazyjne bezstresowe, ale oceniające prace tego najważniejszego mięśnia. Dobrze też zrobić badanie tarczycy, krew, pierwiastki w zasadzie to z krwi lekarz rodzinny coś poradzi więc idź z mamą, tatą do lekarza. Myślę, za bardzo się stresujesz, mój kolega w wieku coś 9 lat też miał pewnie podobne sytuacje, ale wtedy szybko rósł i faktycznie wyrósł na najwyższego z nas, ale teraz jest zdrowy chłop,. a mamy już po 35 lat ;-)