Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powrót do pracy po wymianie zastawki serca

Gość MAGDALENA.

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrywieczór P.Izabello mam do Pani ogromną prośbę czy mogłaby Pani odpowiedzieć na moje pytanie...? Zwracam się do Pani,ponieważ od kilku tygodni śledze wątki tego forum i w wielu przypadkach potrafi Pani pomóc forumowiczom w różnych zagadnieniach,można wywnioskować,że posiada Pani dość dużą wiedzę na dany temat,więc może i ja będę tą szczęściarą :) . Z góry serdeczne dzięki. Tak więc już pisze o co mi chodzi.... Mój mąż Tomek 28lat, miał 2 miesiące temu operację wymiany zastawki serca,jak wiadomo lekarz powiedział,że po takiej operacji co najmniej powinien około pół roku być na chorobowym i przechodzić rekonwalescencje. Natomiast od jakiegoś tygodnia Tomasz rozmyśla nad tym aby pójść do pracy,bo jak twierdzi że dośc dobrze się czuje i on już może iść do pracy,ja natomiast jestem temu przeciwna,ponieważ dla mnie ważniejsze jest jego zdrowie i jego dobre samopoczucie, i w tym momencie nie potrzebnie między nami powstaje konflikt!!! Wiadomo,że pieniążki jakie otrzymuje za chorobowe nie wystarczają na dzień dzisiejszy i w obawie o *JUTRO* Tomasz zdecydował się na powrót do pracy!Tydzień temu byłam z mężem na pierwszej wizycie kontrolnej od momentu wyjścia ze szpitala,Tomasz zadał lekarzowi pytanie,który go operował,a w danym dniu badał kontrolnie czy mógłby już iść do pracy?Lekarz zdecydowanie powiedział,że nie że narazie ma o tym nie myśleć.Ale co gorsza Tomasz z dnia na dzień coraz więcęj rozważa myśl aby powrócić do pracy! Pytanie moje polega na tym czy orientuje się Pani może jak wygląda zdobycie zdolności do pracy? Do kogo trzeba się z tym zwrócić? I jakie jest Pani zdanie na ten temat . Ach ... zapomniałam dodać,iż mąż jest zawodowym kierowcą!!! Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz z góry dziękuję. Magdalena.