Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czestoskurcz , Nerwica ,

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze szybko zeby nie zapomniec wszystkiego! Dziwne uczucie lekkiego nierownego bicia serca przy kladzeniu sie do lozka kolka w dolnej czesci gardla,nierowne bicie serca rowniez z towarzyszaca kolka, lecz blizej serca normalnie bije potem zwalnia a wrecz omija 2 uderzenia przyspiesza jakby chcialo nadrobic i znowu normalnie i tak przez 30 sekund mniejwiecej.czestskurcz przy mocnym wysilku bardziej wydolnosciowym bierznia steper ( schody ) silowe sztangi hantle raczej nie, nawet przy duzych ciezarach. Czeste ataki nerwicy prawie zawsze wieczorowe , zle samopoczucie jak bym umieral pieczenie w przelyku objawy zmieniaja sie raz na jakis czas lecz zawsze towarzyszy strach i bardzo mocny niepokuj uczucie przeszywajacego zimna sciskanie szczek dloni ,pocenie sie dloni przy mocniejszym ataku, zawroty lekkie brak sil jak mial bym upasc, lecz po pojsciu do szpitala i paru rundkach wokol przechodzi na tyle ze moge isc do domu spac, ale nastepne 2 dni czuje sie tym atakiem wyczerpany.gdy zbliza sie wieczor wiem ze moze byc znowu to samo i zazwyczaj samopoczucie sie pogarsza wlasnie wieczorem, przebyta bolerioza,niedawno, uczucie braku celu w zyciu  , nerwy ze nje dorobilem sie jak chcialem , coraz starszy niedlugo smierc, juz ile chorob w tym wieku nie moge sie napic zajarac nic.jak rowiesnicy....zlosc wrecz gotujaca sie, bole wszedzie, brzuch nogi serce glowa watroba trzustka rece pulsowanie roznych czesci miesni od czasj do czasu ale rzedko. Zycie w ciaglym stresie przez to co robie zatrzymanie jak by oddechu ze skurczem serca dziwne nie mialem jeszcze czegos takiego.po pozniejszych godzinach uczucie zimna bardzo mocne dygotanie szczek trzesienie sie ciala niepokoj.bardzo nieprzyjemne.problemy z sercem od jakiegos roku zawsze byla to nerwica leczona przerywana terapia lekami gdy sie poprawialo ,przez ze mnie , poczatki nerwicy zaczely sie jakies 7 lat temu po zazywaniu duzej ilosci marichuany , do tego dopalacze parokrotnie po ktorym wyladowalem na detoksykaxji z bardzo szybka akcja serca przez okolo 5h palpitacja stres od 7 lat, przy wysilku przewracanie sie serca bije 3 4 razy i zatrYmuje sie na jedno uderzenie i tak prEz minute dwie to moje objawy, na probie wysilkowej 3x czestoskurcz w 3-4 etapie 220min czy jakos tak,nadkomorowe komorowe juz mam dosc mam 25 lat! Do chu##nie 90 !!!

Witam ADRIAN , POZDRAWIAM CIEBIE SERDECZNIE MŁODY CZŁOWIEKU , koniecznie z wszystkimi wynikami do psychiatry oraz psychologa , koniecznie musisz ustabilizować swoje samopoczucie psychiczne , leczenie musi być systematyczne i nie przerywa się leczenia z chwilą lepszego samopoczucia , odstawienie leków powoduje nawrót wszystkich objawów , takie leczenie trwa kilka lat , a nawet dłużej .

Witam.i dziekuje za odpowiedz... Powiem pani ze tragedia...nie wiem czy leczyc serce, glowe....tyle objawow ze jienwiem co robicz czestoskurvze podczas wysilku pojawilmy sie 2 lata temu tylko raz po boleriozie kazde wejscie na bierznie jest strachem o zycie :( do tego taka nerwica ze,cital, escitil,sympramol pomagaja na misiac w porywach dwa....i przestaja dzialac,na lekkie nerwy pomagaAlpragen ale przy takiej ...jak to nazwac fazie, badz naglym zamartwianiem sie o zdrowie badz gdy serce dziwnie bije przy wysilku nic nie daje...wieczorami jest najgorzej lapie mnie wszystko, strach, przy wstawaniu z pozycji pochylonej jakby zastoj serca i kaszel chwile znowu strach, puls wieczorem 90-105 ale cisnienie w normie....nie raz wszystko w normie...holter wyszedl wporzadku, echo serca tez zrobilem , sladowe niedomykanie sie zastawki, oraz przerosnieta lewa komora 1.5-2mm ale ze trenuje juz hakies 10 lat to ponoc norma....czestoskurcz na przed ostatnim badaniu wysilkowym wystapil po takim czasie ze juz nie mialem sily biec ibdopiero wskoczyl jam zszedlem z bierzni po wysilku nie w trakcie...to tez ponoc dziwne, zrobili mi badanie w elektrofizjologiczne....serce zdrowe w srrodku, wszystko w normie....krew w normie tarczyca robilem z 3 razy w normie,... to o co chodzi!??? Arytmie starali mi sie wtwolac jakims plynem i elektroda na raz przez 4 min caly czas myslalem ze zejde :/ i nic....nawet zablowac nic nie mogli na oko bo mowili ze mlody jestem zeby wypalali na oko....

Witam ADRIAN . Masz wyniki dobre to znaczy serduszko zdrowe , musisz leczyć psychikę , uspokoić , wyciszyć , sam sobie nie poradzisz , koniecznie idż do psychiatry , tam dostaniesz się bez skierowania , nie wstydż się , to normalny lekarz , wybierz psychiatrę kobietę będzie Ciebie bardziej rozumiała niż facet , powodzenia , tylko psychiatra Ci pomoże

Witam Adrian , porób badania na tą borelioze , czy byłeś u psychiatry ?, powinieneś leczyć lęki i to systematycznie , nie odstawia się leków , jeżeli nie działają to trzeba tak długo je zmieniać aż trafisz ne te które będą skuteczne . Leki się bierze systematycznie codziennie o tej samej porze i nie zaprzestaje się leczenia w chwili poprawy samopoczucia .