Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Dominika M.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, takie mam pytanie, co to może być. Od jakiegoś czasu ( a w razie zestresowania się czymś te objawy się nasilają) ciągle boli mnie, brzuch, chce mi sie wymiotować, nic nie moge jeśc, trzęsą mi się ręce i czasem czuje takie nagłe i krótkotrwałe ukłucie jakby szpileczka w serce. Pozdrawiam
ja chciałam też zapytać co mi jest. Otóz rok temu lekarz stwierdzil u mnie wypadanie platkow obu zastawek z niedomykalnoscia. Kazal mi jesc jakies leki na uspokojenie bo to niby ta nerwica serca. (Ale ja mam niskie cisnienie 8060 zawsze takie mialam i po tych lekach umieram poprostu.) Oprocz tego kazal jesc mi non stop- razem z tamtymi prochami magnez. Tlko ze ja po magnezie nic do ust wziac nie moge bo az mnie odrzuca... Powiedzial tez ze musze to wszystko jesc na stale i ze to normalne ze sie zle czuje. Tylko ze jest coraz gorzej! Nie spie juz calymi nocami. budze sie w godzine po zasnieciu z nudnosciami i panicznym lekiem, sama nie wiem o co. Calymi dniami kreci mi sie w glowie i powaznie zaczynam sie o siebie martwic. Bylam u innego lekarza, ktory powiedzial mi zupelnie cos innego: brac tylko jak sie zle czuje, nie jesc niepotrzebnie magnezu bo co za duzo to niezdrowo itp. Nie wiem co rovbic, jestem w kropce a z kazdym dniem czuje sie coraz gorzej- tym bardziej ze teraz prawie calymi nocami juz nie spie... Pomozcie....
Wiecie co ? Mam 17 lat i jmam ten sam problem z tym kłuciem serca albo brzucha.I też nie wiem co to jest, ponieważ jakiś hmm może z rok temu dowiedziałam się że to niby z nerwicy takie objawy powstaja. Więc przepisała Mi pani doktor krople na uspokojenie i dziś mam mocniejsze nerwy a o kłuciach to już nie powiem ;( ... Może nie moge brać nie których leków ale kiedy jej powiedziałam o nasilajacym się bólu stwierdziła że dorastam i to wszystkie problemy i te bóle powstaja na wynik dorastania. Czy to jest mozliwe ??
Witam! Mam dokładnie takie same objawy! ból brzucha, ból w prawym dolnej części pod żebrami, potem dochodzi do tego kłucie serca, czasami ciężko wziąść pełen oddech, tak jak by skurczyły mi się płuca, uczucie zimna potem ciepła, napad niepokoju i ścisnięte gardło, żadko wymioty! Ostatnio siedziałem, nie mogłem złapać pełnego oddech i czułem że za chwile odlot! potem odpuściło po 30 min poczułem się już normalnie! rok czasu się z czymś takim męczę, czasem jest dobrze potem znowu to powraca! Czuje się wtedy jak bym miał się zaraz znaleźć po tamtej stronie! Byłem u lekarza i stwierdził problem z błoną śluzową żołądka, niski poziom flory bakteryjnej i przepisał Gasec, Lanzul i Essenziale Forte ! Minęły 3 miesiące i są dni kiedy czuje się jak nowo narodzony a następnie wszystko powraca i to samo! Jestem załamany!