Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Złe samopoczucie po anginie

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, Chyba pierwszy raz świadomie miałam anginę, była diagnoza-angina ropna, był silny antybiotyk, 3 dniowy,ale zaleciła mi lekarka bym brała go 5 dni bo jestem chuda i dzieliłam tabletki. Lekarka po 4 dniach uznała,że lek działa,ja też poczułam się nieco lepiej, ból gardła ustąpił. Ale minęło 9 dni od diagnozy, a moje samopoczucie jest dalej kiepskie, nie anginowe,ale w ogóle nie mam sił. nie chodzę tylko się snuję, bolą mnie mięśnie, nie mam dużego apetytu, boli mnie brzuch, jestem apatyczna, po 9 godzinach snów budzę się zmęczona i bez sił. Musiałam wrócić po zwolnieniu do pracy i pierwszy dzień-dziś,to był dramat. Jestem rozkojarzona, po 3 godzinach czułam się jak po dniu górskiej wędrówki,zero sił. Jak dodać sobie sił po antybiotyku? Pani w aptece poradziła Rutinaceę, i witaminę D, ale chyba to za mało. Może wiecie z doświadczenia ile może trwać rozbicie po anginie ? Zazwyczaj miewam zaziębienie, albo zapalenie zatok, dawno mnie nic tak nie rozłożyło,że byłabym zupełnie bez życia. Stawiać na naturę, czy jakieś specyfiki z apteki?