Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze nadkomorowe

Gość Kris31

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry , ja z takim pytaniem . Jestem zdrowym chłopem , trenuje , ruszam się , nie pije nie palę. Mam stresującą robotę ale nigdy z tego powodu nic nie odczuwałem. I taka sytuacja , że pewnego dnia z nikąd zacząłem mieć te skurcze dodatkowe. Nie wiedziałem co to jest poszedłem do lekarza, holter i echo serca. Wyszły skurcze nadkomorowe. Badalem całe elektrolity , tsh wszystko w normie. Echo serce bez zmian , ale odczuwam te dodtakowe skurcze nadal. mam niski puls podczas snu miałem 39. Lekarz powiedział że to od sportu ok. a te skurcze nie wie skąd i prawdopodobnie nigdy nie ustale . to slowa lekarza. No dobra , ale z dnia na dzien . tak poprostu ?

Wiesz u mnie też było podobnie ni stąd ni zowąd dowiedziałem się, że są skurcze dodatkowe wcześniej nawet o tym nie wiedziałem. Czasami je odczuwam jakieś takie pojedyncze, może to nerwy może nie wiem co, ale mam niby wiotki płatek jeden z kardiologów powiedział, że czasami taki płatek może coś takiego wywołać, generalnie wyniki OK, ale znów materiały medyczne mówią, że do 200 skurczów to zdrowi ludzie mają, także dodatkowy skurcz nie oznacza chorego serca, czasami nerwy czasami przepracowanie może. Mi lekarz zalecił abym połykał sobie magnez od czasu do czasu ale czy to coś daje nie wiem bo czasami jest 0 problemu, a czasami odczuję kopnięcie serca.