Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziecko po operacji tetralgi fallota z niedomykalnoscia zastawki plucnej .

Gość klaudiam27

Rekomendowane odpowiedzi

Gość klaudiam27

Witam ! Jestem mama 2,5 letniej dziewczynki po operacji TOF. Corka przeszla pelna korekte w wieku 8 miesiecy. Nadal zostala duza niedomykalnosc zastawki plucnej oraz przeciek miedzy-przedsionkowy. Czekac ja bedzie jeszcze kolejny zabieg kardiochirurgiczny wymiany zastawki. Corka rozwija sie w miare normalnie, tylko troszke odstaje od ruwiesnikow pod wzgledem rozwoju mowy oraz jest bardzo drobnej budowy. Bardzo czesto choruje, do tej pory byla pod moja opieka i poswiecalam jej 100% swojej uwagi i pomagalam w rekonwalescencji. Po 2 latach zabrano nam zasilek pielegnacyjny, poniewaz komisja stwuerdzila ze dziecko nie wymaga opieki w samodzielnej egzystecji .Czeka nas komisja w zespole wojewodzkim poniewaz nie zgadzamy sie z ta decyzja. prosze o fachowa porade co moge jeszcze zrobic aby zwiekrzyc swoje szanse. chciala bym wrucic do pracy ale lekarz pierwszego kontaktu powiedzial ze dziecko nie klasyfikuje sie do zlobka. pomozcie

Witam, Nie rozumiem dlaczego zasiłek został odebrany? Ja też jestem osobą niepełnosprawną, ale posiadam stopień niepełnosprawności umiarkowany i pobieram zasiłek pielęgnacyjny. Córka ma dopiero 2,5 roku,a jej schorzenie powstało przed 16 rokiem życia. Co zrobić żeby zwiększyć szanse? Znaleźć dobrego lekarza, który ładnie wypisze papiery, bo nie widzę innego wyjścia. I Pani musi jakoś opisać to, że córka jest mała, leczenie drogie i potrzebujecie tego zasiłku. Udajcie się do jakiegoś Radcy prawnego. Biurokracja wszędzie. Ale w sumie wszędzie szukają sposobu by znaleźć 500+. Mnie po 8 latach odebrano rentę. Sąduje się 2 rok... Życzę powodzenia, córeczce dużo zdrowia, a Pani dużo cierpliwości i wytrwałości. Pozdrawiam.

Anetas, jeśli o mnie pytasz, to ja się nie znam na zasiłkach dla dzieci he he. Sama miałam grupę inwalidzką i jeśli przysługiwała mi jakaś pomoc, to dostawali ją moi opiekunowie, nie ja. Nigdy nie słyszałam, by ktoś mówił, że wymagam całodobowej opieki, chodziłam do normalnej szkoły, tyle że byłam zwolniona z lekcji wf-u.