Gość agat99 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Jestem w 26 tyg ciąży, u mojego dziecka została wykryta wada DORV, jak wygląda leczenie tej wady i życie z nią może są tu rodzice dzieci z tą wadą albo osoby które z nią żyją, będę wdzięczna za wszystkie informację Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa35zToF Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Dobry wieczór! Najlepiej poszukać informacji na forum Fundacji Serce Dziecka i w grupie Dziecko z Wadą Serca na Facebooku. DORV oznacza dwuujściową prawą komorę. Na pewno można ją z sukcesem operować, najlepiej w jednym z ośrodków referencyjnych kardiochirurgii dziecięcej, np. Poznaniu, Gdańsku, Warszawie, Krakowie, Zabrzu. Sama mam podobną wadę, ToF, czyli Tetralogie Fallota. Jestem po trzech operacjach. Żyję normalnie. Mam 35 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi