Gość Marcin124 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Witam, W ostatnia w sobotę byłem na urodzinach, zdecydowanie za dużo wypiłem tak ze na drugi dzien nic nie pamiętałem (od razu wspomnę ze nie pije często) w niedziele wiadomo zaczęła bolec mnie głowa jak pojechałem rano sie zbadać na komendę cały czas paliła sie czerwona lampka. Problemy zaczęły sie w poniedziałek. Zauważyłem jakbym zaczął gorzej widzieć, ogólne rozkojarzenie, dziwnie sie czuje. Dzisiaj mamy juz czwartek i wciąż to samo. Mieszkam w Anglii poszedłem do apteki zapytać o jakies witaminy ale dostałem odpowiedz żebym zaczekał z tym do soboty. Czytałem na internecie rożne rzeczy na temat tych objawów i zaraz zwariuje od tego co czytam wiec może uda sie komuś mi doradzić co mogło sie stać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
magdaG Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Zatrułeś się alkoholem , wygląda na zatrucie etanolem , pij herbatkę z pokrzywy 3x razy dziennie na odtrucie organizmu , pij naturnalne soki , pomidorowe z dodatkiem selera . Cytuj Odnośnik do komentarza
magdaG Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Aldehyd octowy – substancja trująca powstająca w chwili, gdy alkohol zaczyna się rozkładać. To on jest odpowiedzialny za odczuwanie kaca, któremu towarzyszyć mogą objawy, takie jak ból głowy, nudności wymioty i zaburzenia rytmu serca. Badania laboratoryjne nad aldehydem octowym dowiodły, że uszkadza on DNA i prowadzi do zmian w chromosomach. W przypadku zwierząt substancja ta wykazała działanie rakotwórcze. Alkohol po spożyciu niemal natomiast wpływa na mózg i ciało. Następuje spadek aktywności w korze przedczołowej mózgu, dochodzi do zmian w gospodarce hormonalnej organizmu. Długotrwałe spożywanie alkoholu wyniszcza wątrobę i może prowadzić do uszkodzeń mózgu. Specjaliści do doniesień na temat szkodliwości wina odnoszą się z dużą dozą ostrożności. Wszystko rozgrywa się o umiar i zdrowy rozsądek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi