Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ostre zapalenie miesnia sercowego

Gość janoMG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 24 lat miesiac temu przeszedlem ostre zapalenie mięśnia sercowego, mocny ból w klatce piersiowej, i pieczenie jakby mi ktos rozgrzana stal przyłożył do piersi. Przyczyną prawdopodobnie byly niedoleczone zatoki... W szpitalu spedzilem nie dlugo bo zaledwie 5 dni, badania krwi wsazywaly na wysoki stan zapalny markery itp. Troponina grubo zawyzona 9500 ng. Mialem robione echo i holtera . Na holterze wyszlo kilka arytmi dostalem beta-bloker Nebilet . Po wyjsciu ze szpitala mialem sie zglosic na badanie kontrolne po miesiacu czyli kilka dni temu...Na badaniu wyszlo wszystko ok jakbym nie mial zadnego zapalenia lekarze sie dziwili , we krwi wszystko doszlo do normy . Cwicze jakies 3 lata na silowni i podejrzewam ze ruch duzo pomógł do tego jak wyszlem ze szpitala zaczalem brac kreatyne i aminokwasy bcaa mysle ze to mi duzo pomoglo warto spróbować bo to jest legalna odżywka a kreatyna pomaga w regeneracji tkanek miesni po wysilku.... Moze to komus pomoze dlatego napisalem ten post . Co bedzie dalej sam nie wiem ale narazie jest ok i oby bylo tak dalej ;) pozdr wszystkim ktorzy to przeszli