Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chyba już koniec ze mną

Gość nonono

Rekomendowane odpowiedzi

Uprzedzam odpowiedz użytkowników. Byłem u lekarza w piątek a wczoraj na pogotowiu. Do rzeczy jestem alergikiem pokarmowym. Wiem że już tu ktoś o tym pisał ale to inna sprawa. Każdy jest indywidualny . Wczoraj myślałem ze to wstrząs lecz po czasie myślę że chyba jednak nie.. Złapało mnie nagle siedziałem w fotelu i nagle czuję ucisk w szyi ale taki bardzo silny. Zerwałem się ze strachu i poszedłem wziąć wapno lecz nim doszedłem zrobiło mi się słabo i serducho zaczęło mi szybko i nie równo bić . Wziąłem wapno ok 2000 mg (lekarz kazał) i przeszło na chwilę . Siedziałem i czekałem na transport gdy znów dostałem podobnego ataku . Tym objawą towarzyszy silny strach . Z tym sercem zostało mi do dziś że czuję jak ciężko bije mi w klatce piersiowej. Ciśnienie to 135/75 puls 50-56 . A i po posiłku (dozwolonym który jadam codziennie ) rano kolejny raz nieznośny ucisk w szyi ( podobnie zaczyna się wstrząs bo miałem raz ale uciskowi wtedy towarzyszy opuchlizna ) wziąłem wapno i niby jest teraz ok co prawda nie jadłem od tamtej pory. Na pogotowiu dano mi zastrzyk bodajże rozkurczowy ( byłem trochę tak jak by pijany ) i mam wrócić do rodzinnego. Rodzinny kieruje do kardiologa do którego są kolejki ok miesiąca . Więc co mam robić ?

NONONO Jeżeli wiesz że jesteś alergikiem , to powinieneś przestrzegać odpowiedniej diety i wtedy normalnie żyjesz , to resztę co się z Tobą dzieje to najzwyczajniejszy strach przed chorobą , nie panujesz nad tym i fiksujesz , oczywiście zaliczyć kardiologa , ale bardzo potrzebny jest Ci psycholog oraz psychiatra , nie obrażaj się tylko to weż sobie do serca , jak uspokoisz myśli to wszystko Ci przejdzie , z alergią można normalnie żyć . Jak napędzasz siebie strachem to czujesz to co czujesz .

Owszem po przebudzeniu często ciśnienie jest niższe puls też wolniejszy, u zdrowych ludzi jest to normalne, co innego bardzo niskie ciśnienie i bardzi nisku puls, ale często miałem jak sobie badałem puls dużo wolniejszy od 60 i ciśnienie może nie tak niskie, ale niższe i się czułem dobrze.