Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Co mam zrobic ;(

Gość Marllllennn

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marllllennn

Witam. Dzisiaj dostalam skierowanie do kardiologan juz zarejestrowalam sie do niego. Za dwa ryg mam wizyte. Problem polega na tym ze dzisiaj stracilam ubezpieczenie. I nie bede mogla zarejestrowac se teraz w urzedzie pracy ani nigdzie. I co teraz mam zrobic? Jezeli pojde na wizyte to bede musiala zaplacic ??jest inne wyjscie ?

Jest wyjście , Czy wyrejestrowano Ciebie z rejestru bezrobotnych z Twojej winy ? Musisz udać się do Opieki Społecznej , powiedzieć o swojej sytuacji zdrowotnej , nadmienić o tej wizycie u kardiologa , tam pracownik socjalny da Ci coś do wypełnienia , wtedy wydadzą Ci poświadczenie z Opieki Społecznej źe to oni opłacą składkę miesięczną . Pamiętaj teź źe moźesz mieć darmowego prawnika przy niskich dochodach , tacy prawnicy lub radcy działają przy Opiece lub urzędzie miasta lub gminy . Tam mozesz dowiedzieć się o swoich prawach w tym względzie .

Bardzo żle zrobiłaś że odmówiłaś pracy , trza było iść do lekarza po zwolnienie lekarskie i przedstawić tam gdzie kierowano Ciebie do pracy , wtedy by Ci podbili że nie nadajesz się im do pracy i nikt by Ciebie nie wyrejestrował z Urzędu Pracy . Ale to nic stało się i tak masz prawo skorzystać z pomocy Opieki Społecznej . Tak jak wcześniej Ci napisałam napisz prożbę i przedstaw te papiery z rzędu pracy , to nic że to z twojej winy i tak masz prawo do pomocy , .