Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciagle chora czy co ?

Gość Marllllleen

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marllllleen

Witam. Chcialabym opowiedziec moja historie. Mam 21 lat. Rok temu zachorowala moja mama na watrobe, bylo bardzo ciezko. Miesiac w szpitalu. Czyli miesiac nerwow a po wyjsciu ze szpitala martwienie sie czy bedzie napewno juz dobrze... czyli 3miesiace nerwow . Od tamtej pory schudlam 14kg. A od kiedy wyszla ze szpitala to pojawily sie problemy ze mna. Znalazlam prace w sklepie. Ale dlugo nie popracowalam. 3 miesiace. Dziwnie sie czulam ciagle w pracy i przed praca. W pracy mialam ataki drgawek, czegos w gardle, zimne poty, do tego serce bilo jak szalone i okropne zawroty glowy. Zwolnilam sie bo nie moglam tak pracowac. Zrobilam wszystkie badania. Morfologia, ob, cisnienie, tarczyca, wszystkie badanoa ktwi ok. W tym czasie 2x zdjecie rtg klatki piersiowej. Tez ok. Echo serca-ok.zero zmian wszystko idealnie. Usg jamy brzusznej tez idealnie. Mialam ciagle bole brzucha, gastroskopia idealna, tylko test wykryl bakferie helicobacter pylori. Dostalam antybiotyki.na razie boli nie ma. Po 3 miesiacach znowu poszlam do lekarza. Okazalo sie ze mam tachykardie z nerwow u lekarza mam puls 120. W domu 90pare. Ale biorw tabeletki i sie poprawil puls. Mam 70pare po tabletkach. Po wejsciu do bloku po schodach puls 105. Czemu ? Badania serca ekg w porzadku co jest? Od miesiaca mam uczucie kolatania serca, dusznosci, czuje ze musze zakaszlec, zeby lepiej sie oddychalo, dusznosci nasilaja sie bardziej jak sie poloze w nocy spie dobrze. Ostatnio znow pojawily sie zawroty glowy. Pije wiecej plhnow i narazie spokoj. Miesiac temu pojawily mi sie obrzeki w obu kostkach na nogach, nie sa duze ale sa widoczne jak zegne noge, jedna czy druga. Badania krwi i serca miala. Ok to skad te obrzeki? Czasami czuje tez chrypke jakby w klatce piersiowej ale przy glebokim wdechu. Jakby cos w klatce charczalo. 2tyg temu jak lekarz mnie osluchiwal to nic nie wykazalo. Chyba ze teraz sie to dopiero pojawilo juz sama nie wiem. Lrkaze tylko mnie pytaja czy nie denerwuje sie. Mowie ze nie. Wszyscy mysla ze mam nerwice. Mialam ataki nerwicy na poczatku. Wtedy popijalam syrop hydroxyzinum. Pdzechodzilo. Od mieaiaca go nie biore bo atakow paniki nie mam. Ale ciagle mam kolatania serca i dusznosci ? Moje pytanie co mi moze byc? Chcialabym spytac. Czy jezeli 3miesiace temu mialam echo serca i wyszlo wszystko ok. To po tym czasie moge miec np teraz zle wyniki?pytam dlatego ze teraz nasilily mi sie objawy zwiazane z sercem i jeatem ciekawa czy prze okres 3miesiecy moglo cos sie tak nagle narobic z sercem ?? Chyba ze to naprawde nerwica ale serca ? Ale niemam atakow paniki. Co to moze byc ? Juz nie mam sil na to. Dodam ze jak mnie cos zaboli nawet noga to doszukuje sie chorob w internecie. Ale to nie moze byc nerwica bo nie mam atakow paniki. A jezeli juz to nerwica serca. Od czego ten puls taki np 103 jak wejde po 45schodach. ? Szybko sie mecze . Od czwgo ta chrypka ale bardzo delikatna. (Nikt by jej nie slyszal.ja tylko ja czuje i lekko slysze) i te obrzeki od czego. Moze naprawde jeatem chora. Wzdoat 162cm waga 60kg. Waga 8miesiecy temu 74kg

Klasyczna nerwica moja droga.Ja ataków panik nie mam już od dawna, ale kołatania serca mam ,tzn.skurcze dodatkowe .Tylko że mam je np 2 dni a potem przerwa na tydzień lub miesiąć.Dzisiaj miałem ze 20 a 40 dni nic ,raz mam co 30 sekund. Tak więc, musisz się do tego przyzwyczaić, a być może z czasem się wyciszą ponieważ jak się nimi nakręcasz to jest ich więcej. Ja jak mam skurcz to sobie tłumaczę był i trudno trzeba o nim zapomnieć Jak myślisz ciągle o nich to będzie ich więcej. Kup sobie magne b6 i spróbuj pobrać parę dni nie jakieś cuda magnezowe tylko zwykły magnez. Pamiętaj że są różne magnezy najlepszy jest cytrynian magnezu ,lub mleczan magnezu.

Gość Marllllennn

Biore corectin 5. Czy cos takiego na serce a moge magnez moeszac z tym ? Bo mam magnez b6. Tylko nieqiem cY moge to mieszac. A co da mi magnez w ogole ? Mialam badania elektrolitow. Wapno. Sod, potas Ok. Magnezu nie mialam robionego poniewaz jesli dobre wyniki sa z wapna potasu i sodu to magnez tez jeat ok. To wytlumacz mi dlaczego mam brac magne. Pozdrawiam

U KAŻDEGO puls sie podnosi po wejściu po schodach! to normalne jest.To samo z cisnieniem.Dlatego mierzymy je po odpoczynku,a nie bezpośrednio po wejściu po schodach.Nie cuduj, tylko pojedź na basen lub na rower i przestań ciągle mierzyć puls.I won od komputera i czytania o chorobach.

Magnez może wyjść w normie podczas badania krwi jednak jest takie coś jak brak magnezu w tkankach.U mnie też krew jest w normie ale jak nie wezmę to drgają mi mięśnie ,powieki.Dlatego robiłem test u neurologa badanie EMG na tężyczkę.Test wyszedł dobrze. Podczas powtażającego się stresu magnez jest bardzo szybko wypłukiwany a spożywając napoje gazowane lub paląc papierosy wypłukujesz te pierwiastki. Gdzie ostatnio przeczytałem żebadanie krwi na zawartość magnezu jest mało miarodajne ponieważ organizm w przypadku braku magnezu w krwi pobiera magne z organów i tkanek.Dlatego właśnie krew wychodzi w normie. Również może być to NERWICA. Jak odczówasz te kołatania serca.

Nerwica wegetatywna to choroba układu nerwowego. Nieraz zauważamy, że z naszym organizmem dzieje się coś niedobrego, ale nie wiemy co może być tego przyczyną. Najczęściej są to zaburzenia na tle nerwowym. Życie w stresie i ciągłym biegu tylko przyczynia się do powstawania nerwicy i nasila jej przebieg. Jeśli chcesz walczyć z nerwicą wegetatywną i prawidłowo ją zdiagnozować, przeczytaj poniższe wskazówki. http://tipy.interia.pl/artykul_2535,jak-leczyc-nerwice-wegetatywna.html