Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie ciśnienie w młodym wieku

Gość asds

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 18 lat i od jakiegoś czasu zauważyłam u siebie niskie ciśnienie ostatnio miałam nawet 89/58 ale miałam wysoki puls (dość często mam wysoki puls w okolicach 100 uderzeń). Często także odczuwam kłucie w sercu. Czy to normalne w młodym wieku?

Lepsze niskie niż za wysokie----Aby podwyższyć ciśnienie należy pić ziele rozmarynu.Kup sobie w sklepie zielarskim ziele i pij rano i po obiedzie.I zobaczysz jak zadziała.Mnie podwyższyło o 10-15.A to już coś.Jeśli będziesz sie po tym czuc lepiej ,to OK. Jeśli zaś kłucie serca jest na tle nerwicowym, to może w razie nagłego kłucia pomóc napicie się nervosolu lub neospasminy.

Dla serca też dobre jest picie herbatki z kwiatu głogu, owocu dzikiej róży.Można też pić miód rzepakowy.Wieczorem szklankę zimnej przegotowanej wody postawić dodając łyżeczkę miodu rzepakowego.Niech stoi do rana, a rano zamieszać i wypić na czczo.Można dodać trochę soku z cytryny. To są naturalne sposoby dla wspomożenia i dotlenienia serca.Herbata (sypana) z kwiatu głogu ma b. przyjeny smak i mozna ja pić zamiast normalnej herbaty na zmiane z herbatą z dzikiej róży.Tylko musi to być tzw. sypana, a nie w saszetkach, do której dodają rózne badziewie i ją aromatyzują nie wiadomo czym.