Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nie radzę sobie ze stresem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Od jakiegoś czasu zmagam się problemem nie radzenia sobie ze stresem. Ogólnie moje życie straciło sens, nic mnie nie cieszy. Jestem bierna,mogłabym cały dzień leżeć w łóżku i spać. Mimo tego,że za oknem jest piękna pogoda nie mam ochoty wychodzić na zewnątrz. Czuję się jakbym była w jakimś letargu... Czuję się jak wrak człowieka... Domniemywam,że to może być nerwica depresyjna...

Wiem że to jest ciężka sytuacja,ale jak nie dajesz rady wychodzić, to kup sobie rower rehabilitacyjny,daj ogłoszenie,nawet za 100 zł możesz kupić.Otwórz okno, miej pod ręką muszyniankę [ma najwięcej magnezu!] i pedałuj.Możesz nastawić na początku na luz,czyli pedałujesz tak lekko jakbyś jechała na rowerze, który nie ma łańcucha.Popijaj wodą.Zmęczenie fizyczne pozwala oddalić niedobre myśli.Potem pod prysznic i tak po trochu w miarę sił pedałuj kilka razy dziennie po tyle minut ile możesz,a potem dodaj sobie codziennie po minucie na przykład. Kup sobie Magne B6 i uzywaj.Tabletki ziołowe o nazwie Labofarm uspokajające.Tylko to są ziołowe i nie działają od razu!Jak troche lepiej się poczujesz, to znajdź życzliwą osobę , a która mogłabyś np. codziennie jeździć na rower,albo iśc na szybki marsz z kijkami.Wykaż troche inicjatywy i ratuj się.Przeciez to nie może trwać w nieskończoność.Jeśli umiesz pływać, to polecam tez pływanie, które relaksuje i rozluźnia wszystkie mięśnie.

Gość LukaPaszczyk

Pomyśl o saunie... ja mam swoją przy domku letniskowym nieopodal dzielnicy Bielany. Sauna.net.pl zajmowali się wszystkim od A do Z. Super ekipa, profesjonalne wykonanie. Teraz wiem, gdzie spędzę całą zimę ;-) Jeszcze myślę o gorących źródełkach, ale mąż na razie kręci głową.

Gość Natalianna

Witam mam 21 lat choruję na nerwicę lękową jest mi bardzo ciężko nie wiem jak sobie z tym radzić , również nie mam ochoty wychodzić z domu ciągle się denerwuję stresuję boję się wszystkiego.. nie mam nawet z kim o tym porozmawiać jeżeli będziesz miała ochotę to napisz nagg 49421675