Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to nerwica?

Gość herrkoz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość herrkoz

Witam! Półtora roku temu przez kwartał miałem w domu/pracy nerwówkę i trochę stresu.Ponadto jeździłem dużo na rowerze, długie spacery, byłem dość aktywny. Po jakimś czasie odczuwałem dziwne dolegliwości - uczucie klucha w gardle, kołatania i bóle serca, uczucie ścisku w przełyku. Udałem się do lekarza rodzinnego, wykonałem szereg badań takich jak echo serca, usg serca, badania krwi, holter ciśnieniowy i ekg, gastroskopia (pod kątem refluksu). Echo, usg serca w porządku, badania krwi wykazały podwyższony cholesterol, holter ekg/ciśnieniowy w porządku, refluksu nie mam. Mimo to biorę leki na cholesterol, dodatkowo magnez i potas oraz Nebilet. Jeśli chodzi o ostatni lek, czyli Nebilet, w przypadku gdy go nie wezmę czuję ściskanie w przełyku, szybsze bicie serca a czasem boleści i uczucie denerwowania się. Ściskanie towarzyszy nie tylko w przełyku ale dziwne uczucie niekiedy ucisku w głowie. Gdy biorę leki dolegliwości w/w nie są odczuwalne. Gorzej, gdy zapomnę nebilet i zmienia się pogoda oraz skacze ciśnienie, wtedy boli mnie serce i mam ucisk w przełyku. Czy to jest nerwica serca? Co robić i gdzie mam się teraz udać, jakie badania?

Leki takie jak Nebilit bierze się regularnie o tej samej porze , nie dopuszczlne jest doprowadzanie do sutuacji źe zspomniałeś wziąść lekarstwo , to bardzo niebezpieczne , z tąd masz te dolegliwości , albo dbasz o siebie i się leczysz albo udajesz źe to robisz . W aptece moźna kupić odpowiedni pojemniczek na lekarstwa , są tam dni tygodnia i na cały tydzień sobie przygotowujesz dawki . Jest wybór pojemniczków .