Gość czikita Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Hej . Mam dziwne objawy mianowicie leczyłem się trochę na nadciśnienie ale już jest w normie i mając 131-78 puls 70 kładę się do łóżka a tu napad duszności . Nie mogę swobodnie oddychać i z tego powodu nie umiem zasnąć. Niekiedy budzi mnie też taki brak możliwości zaczerpnięcia powietrza. Spirometrie robiłem i niby ok . Krew , EKG tez ok. Moje pytanie brzmi czy to może być choroba serca ? Nie ma znaczenia że ciśnienie jest ok a serce może być chore ? Cytuj Odnośnik do komentarza
magdaG Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Co to znaczy , leczyłem się troche , to teraz juź się nie leczysz ? po odstawieniu leków na nadciśnienie mogą dziać się róźne zaburzenia ze strony organizmu i te objawy wcale nie wskazują na chorobę serca tylko na zaburzenia podświadomości ( somatyczne ). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość czikita Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Leków nie muszę brać ponieważ ciśnienie nie przekracza 140-80 lekarz stwierdził że to mogła być wtedy błędna diagnoza lub nadciśnienie spowodowane jakimś czynnikiem który wyeliminowałem i przeszło. Od pół roku mierzę i jest w normie. A co to znaczy somatyczne ? Czyli jeśli nie mam nadciśnienia to nie powinno być serce? Chodzi o objawy Cytuj Odnośnik do komentarza
ADAM08418 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Witam... ja mam takie duszności od poltora roku, takie uczucie ze kładziesz się i czujesz jakby cos blokowalo gardlo. Codzilem do kardiologow, w sumie zaliczyłem ich trzech i każdy niezależnie stwierdził ze to objawy lekkiej nerwicy. Może na tym tle sproboj poszukać przyczyny... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Czikita Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 A jak lekarz stwierdza nerwicę ? Bo ja tego nie mogę pojąc może to i nerwica . Tylko zastanawia mnie czemu mając normalne ciśnienie , przy spoczynku odczuwać duszności . Czy to właśnie tak objawia się nerwica ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi