Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia, niedomykalność i wypadanie płatka zastawki dwudzielnej a jesień

Amica

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie pytanie od ponad pol roku wiem o istnieniu mojej chorobie, wypadaniu platka zastawki dwudzielnej i niedomykalnosci. A odniedawna wiem tagże o arytmi. I chciałam się zpaytać czy w czasie jesieni nasilają się wam obiawy tej choroby czyli Wypadanie platka zastawki dwudzielnej czytez niedomykalnosci. Ból w klatce piersiowej, zawroty głowy itp. Do tego jest w 3 klasie gim i mam 7 godzin wf w tygodniu i to nie lekkiego bo jestem w klasie sportowej lekarz mi napisal zwolnienie z ciezkich wf ale to nic nie daje bo facer caly czas mi mowi ze mam robic ze jest lekkie..ale to jest już szczegol. Chciałam się wlasnie zapytac czy mi to sie nasila z powodu tej pogody czy przemeczenia.. Chciałam się też zapytać czy bede mogla mieć problemy podczas ciązy z moimi chorbami Pozdrawiam :)
czy pod czas ciazy to zalezy co dalej z tym bedzie, a to stwierdzi tylko kardiolog, jezeli wf Ci nie pomaga, to niestety musisz z niego zrezygnowac, moze cos jest z tym naisleniem na jesien ale moze to bym spowodowane cisnieniem, samopoczuciem i setkami innych powdow, wiec wszystko raczej ok.
Amica, ja dopiero w zeszlym miesiacu dowiedzialm ,ze mam wade z ktora sie urodzilam tzn. wypadanie platka zastawki i niedomykalnosc zastawek. Duzo cwiczylam i na lekcjach Wf-u i , na SKS , poza tym uczestniczylam w zawodach sportowych.Ale jesli chodzi o biegi dlugodystansowe to omijalam szerokim lukiem bo wytrzymalosciowo nei dawalam sobie rady. Teraz wiem dlaczego- wada serca. Co do dziecka to urodzilam silami natury dwoje dzieci w tym jedno o wadze 4.400. Pozdrawiam