Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rozpieranie w klatce piersiowej

Gość KawkaMarian

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KawkaMarian

Witam wszystkich . Od pewnego czasu mam dziwne objawy mianowicie : Gdy spożyję niewielką ilość piwa ( innych alkoholi nie pijam ) ok szklanki odczuwam rozpieranie i duszność w klatce piersiowej oraz rękach i nogach . Bardzo mnie to martwi . Wyniki krwi w normie , EKG niby też .

Gość kawkamarian

Staram się nie pić ale zdarzy się łyknąć szklaneczkę zimnego gdy jest gorąco. Ale do rzeczy przecież jedno piwo to ok 25 g czystego alkoholu czy teoretycznie po całym piwie powinno mi się ciśnienie podnieść a po łyku czy dwóch nie powinienem odczuwać problemów sercowych . Więc prawdopodobnie to alergia a jestem alergikiem pokarmowym lecz na testach nie było jęczmieniu i słodu więc nie wiem . A czy będąc alergikiem pokarmowym może podnosić się ciśnienie krwi po spożyciu alergenu ? bo mam troszkę podniesione ale tylko momentami i to max 145-85 puls 75 lekarz kazał mierzyć . A zaobserwowałem że niekiedy po jedzeniu odczuwam ucisk okolicach szyi i takie jakby rozpieranie w głowie i klatce. Lekarze na razie nic konkretnego nie mówią a ja trochę się martwię.