pete23 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Witam wszystkich. Mam stabilną chorobę wieńcową po staraniach zostałem zakwalifikowany do sanatorium. To mój pierwszy pobyt sanatorium o takim profilu . Więc proszę aby ktoś kto był już w takowym pokrótce opisał co tam z człowiekiem robią.! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza
magdaG Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Same dobre rzeczy , wrócisz zadowolony i wypoczęty . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Betkow Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Uważam, że pobyt w sanatorium jest wskazany, dla każdego kto chce się leczyć i poprawić swój stan zdrowia. Ja byłam w ub.r. i wróciłam po miesięcznym pobycie jak nowo narodzona. Z tym, że to było sanatorium prewencyjne poszpitalne. 3/4 dnia były zajęcia z fizjoterapeutami. A pozostały czas mieliśmy dla siebie, więc robiliśmy sporo wycieczek pieszych, na miarę swoich możliwości oczywiście. Była tez siłownia plenerowa, po drugiej stronie jeziora, więc też można było poćwiczyć. Uważam ten czas za wykorzystany w 200% z korzyścią dla mojego serducha. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Mój znajomy po bajpasach był w sanatorium,, Krystyna**w Busku Zdroju.Mają tam specjalne ćwiczenia na sali i w basenie i inne zabiegi dla pacjentów kardiologicznych.Wrócił zadowolony i twierdzi,że warto było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JANUSZDG Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Witam, W lutym zeszłego roku byłem w RÓWNICY w Ustroniu. Co robią? - rowerek stacjonarny - 15 minut dziennie; - spacer wokół uzdrowiska 15 minut dziennie (w przeliczeniu ok. 500 m dziennie); - gimnastyka ok. 15 minut dziennie; - muzykoterapia 2 razy po 15 minut w ciągu 3-tygpdniowego pobytu. Reszta czasu dla pacjenta. Czy warto? Po zawale, incydencie wieńcowym, z chorobą wieńcową lub po bajpasach każdy ocenia to inaczej... ja byłem trochę zawiedziony skąpym programem rehabilitacji (patrz wyżej) i małym kontaktem z personelem lekarskim, pielęgniarskim i rehabilitacyjnym. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Klaus78 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Pobyt w sanatorium jest wskazany, zwłaszcza jeśli lekarz uznał, że to jest konieczne. Wrócisz wypoczęty i zdrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi