Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sanatorium.

pete23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Betkow

Uważam, że pobyt w sanatorium jest wskazany, dla każdego kto chce się leczyć i poprawić swój stan zdrowia. Ja byłam w ub.r. i wróciłam po miesięcznym pobycie jak nowo narodzona. Z tym, że to było sanatorium prewencyjne poszpitalne. 3/4 dnia były zajęcia z fizjoterapeutami. A pozostały czas mieliśmy dla siebie, więc robiliśmy sporo wycieczek pieszych, na miarę swoich możliwości oczywiście. Była tez siłownia plenerowa, po drugiej stronie jeziora, więc też można było poćwiczyć. Uważam ten czas za wykorzystany w 200% z korzyścią dla mojego serducha. Polecam

Gość JANUSZDG

Witam, W lutym zeszłego roku byłem w RÓWNICY w Ustroniu. Co robią? - rowerek stacjonarny - 15 minut dziennie; - spacer wokół uzdrowiska 15 minut dziennie (w przeliczeniu ok. 500 m dziennie); - gimnastyka ok. 15 minut dziennie; - muzykoterapia 2 razy po 15 minut w ciągu 3-tygpdniowego pobytu. Reszta czasu dla pacjenta. Czy warto? Po zawale, incydencie wieńcowym, z chorobą wieńcową lub po bajpasach każdy ocenia to inaczej... ja byłem trochę zawiedziony skąpym programem rehabilitacji (patrz wyżej) i małym kontaktem z personelem lekarskim, pielęgniarskim i rehabilitacyjnym. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich.