Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Udar

carloss22000

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie to znowu ja wczoraj byłem u babci aby ją odwiedzić w Sosnowskim Szpitalu z mamą i ciocią kiedy weszli na OIOM pielęgniarki wysłali ich do lekarza lekarz przekazał im że babcia umiera i mogą się z nią pożegnać o 10:00 nastąpiła reanimacja ponieważ babcia straciła oddech i zaintubowali ją następnie podłączyli ją pod respirator bo nie mogła już samoczynnie oddychać przywrócili ją do życia ale powiedzieli że to już koniec teraz tylko zostały godziny dni minuty dodam tylko że nie dałem rady wejść do niej na OIOM po byłem załamany i dodatkowo cierpiałem na padaczkę i bałem się że ta choroba mi się znowu wruci,

Witam , widok chorej osoby na OIOM jest trudny , rozumiem to mam syna chorego na padaczkę , mam nadzieje że bierzesz regularnie leki , one chronią przed atakiem . Wiem jak sama chodziłam do swojej umierającej mamy . Taka jest kolej rzeczy , nie ma ludzi nieśmiertelnych i musimy zaakceptować odejście bliskiej osoby .

Dzień dobry, Jestem doktorantką Instytutu Psychologii Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego. Przygotowuję rozprawę doktorską dotyczącą m.in.funkcjonowania opiekunów osób przewlekle chorych. W swojej pracy pragnę szczególną uwagę poświęcić osobom sprawującym opiekę nad bliskimi/krewnymi z chorobami neurologicznymi. Zwracam się do Państwa z serdeczną prośbą o udział w anonimowym badaniu, prowadzonym wyłącznie w celach naukowych. Jest ono przeznaczone dla osób pełnoletnich. Poniżej zamieszczam link to ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehM YQT9igb7s6KvSHjWrSOafeMJDKov5X_q5OrpjZ1b1ZhEg/viewform?usp=s f_link Osoby chętne zapraszam do kontaktu: karszat@gmail.com