Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki na nerwice

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj tu Adam 27 lat... od roku walcze z nerwica (duszności, kołatanie, klucie w sercu itp.) , bralem proplanolol, trochę pomagal ale niewiele, rodzinny przepisal mi wlasnie atarax ale nie jest to srodek który leczy, jedynie zamiata on sprawę pod dywan jak to zwykle robia te wszystkie leki na uspokojenie. Nerwica ma to do siebie ze tak wlasciwie nie ma na nia konkretnego lekarstwa a jedyne co jest skuteczne to wlasne nastawienie i czas. Trzeba się nauczyć *olewac rzeczywistość* wiem... to głupie ale skuteczne albowiem sam jestem z tych którzy byle czym się zdenerwują, od pewnego czasu nauczyłem się mieć dystans do nerwowych sytuacji na które itak nic bym nie poradzil... od miesiąca nie biore tabletek i nie czuje rozniczy pomiędzy ich braniem a niebraniem. Czasem tabletki sa potrzebne ale nieraz bardziej szkodzą niż pomagają a psychotropy dodatkowo jeszcze uzalezniaja. Jedyne po czym odczulem poprawe to witaminy na wzmocnienie układu nerwowego np. revitanerw itp. Zycze zdrowia.

Ja leczyłam nerwicę trzy lata za nim mogłam odstawić leki , moje objawy to skoki ciśnienia , kołatanie serca , duszności i okropne uczucie jakby gotowała mi się krew w źyłach , po lekach wszystko mi przeszło , najbardziej pomógł mi fakt źe zrozumiałam źe to tylko moje myśli i lęk powodował te objawy . Bardzo pomocna jest medytacja , wyciszenie to koi wszystkie nerwy i stany lękowe .