Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze dodatkowe i przeskoki serca - rowiązanie zagadki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czemu występują. Przyczyna jest prozaiczna: Zwężenie naczyń krwionośnych w sercu lub najbliższym sąsiedztwie. W jaki sposób: wrodzone, miażdżyca, pourazowe. Miażdżyca może pojawić się już od 18 lat + pod warunkiem występowania bakterii helikobacter pylori lub Chlamydophila pneumoniae. Czemu serce przeskakuje. Serce nie radzi sobie ani z wysokim pulsem ani z wysokim/niskim ciśnieniem. Wcale nie chodzi jak czytamy na tym forum że ktoś biega, pali marychę lub ma skakać ze spadochronu i sobie wmawia że teraz przeskoki nastąpią to akurat sprawa pulsu i ciśnienia Jeśli chodzi o ciśnienie będą to wszystkie słony, kucnięcia, wstawanie po kucnięciu , przeciąganie, podnoszenie itp. Jeśli chodzi o puls to jak w/w ale też długie szybkie marsze i inne utrzymujące puls na wysokim poziomie,stres. Co pomoże w takim przypadku.w % około ile to może zmniejszyć częstotliwość skurczy dodatkowych i czemu nie zawsze. Rozrzedzenie krwi czyli najważniejsze: 1.Rzucenie palenia 10% 2.Ćwiczenia regularne jak najwięcej w zależności od możliwości.10% 3.Prawidłowy cholesterol i waga 5% 4.Dieta rozrzedzająca krew.kurkuma, czosnek, winogrona itp albo aspiryna dla leniwych :) 5-10% 5.Rozszerzanie naczyń głóg,arginina 6.Unikanie zimna i niewyspania. 7.Zaleczenie wrzodów i infekcji A nie zawsze dlatego że w najlepszym przypadku to podejmując walkę zatrzymujemy rozwój tej przypadłości w tym momencie w którym ona jest zaś te procentowe efekty widać dopiero po około 2 latach. Ja dodatkowo biorę bisocard co nie tylko zmniejsza częstotliwość ale i odczuwanie przeskoków. Ale dzięki wyżej opisanych metodach zamiast brać dziennie 2x1 tabletkę bisocardu biorę 2x1/10 tabletki, ponieważ zamiast obniżać maxymalnie zapotrzebowanie na tlen dostarcza się go więcej. Na zagranicznych forach dostrzec można było także raczej opcję 2gą,przeciwstawna. Trwały spory o przyczynę, miedzy innymi wymieniane były: skurcze w powodu zbytniego rozszerzenia naczyń, zesztywnienia w krytycznych odcinkach, zaburzone mikrokrążenie .Często oprócz skurczy ta druga opcja charakteryzuje się niskim pulsem itp na tę przypadłość betablokery nie pomagają.

Gość EdekZkredek

Co jeden z wielu ? Pisze że przyczyna jest prozaiczna, wiec nie gadaj teraz że jeden z wielu. Po drugie sam na to choruję już kilkanaście lat i wątpię żeby przy wadze 64-74 i wieku 20 lat miałem zwężone żyły. Pierwszy raz słyszę żeby była tylko jedna przyczyna tego i to właśnie taka. Przyczyn jest miliony i nawet lekarze nie wiedzą czasami skąd się biorą.

EdekZkredek bardzo Ci współczuje ale zauważ że już na samym początku napisałem trzy przyczyny: *W jaki sposób: wrodzone, miażdżyca, pourazowe* a potem jeszcze kolejne trzy: *Na zagranicznych forach dostrzec można było także raczej opcję 2gą,przeciwstawna. Trwały spory o przyczynę, miedzy innymi wymieniane były: skurcze w powodu zbytniego rozszerzenia naczyń, zesztywnienia w krytycznych odcinkach, zaburzone mikrokrążenie .Często oprócz skurczy ta druga opcja charakteryzuje się niskim pulsem itp na tę przypadłość betablokery nie pomagają* Tej drugiej nie analizowałem gdyż w znacznej mierze pomogły mi zalecenia które opisałem, opiszę dwa holdery które to w miarę oddają. Ilość skurczy przed nadkomorowe/komorowe 350/0 po 3 latach 8/7. Jak wiadomo one raczej z wiekiem przybywają niż ubywają, ale też mega ważne jest ile ich odczuwamy, bo jak wiadomo jest to uczucie @$#%#@. 2.Jak by Ci napisać najprościej, miażdżyca jest wynikiem stanu zapalnego naczyń a cholesterol wytwarzany jest głownie przez wątrobę aby go złagodzić.

Gość Ewa1214

Witam.jestem tu pierwszy raz zmagam sie z przeskokami serca juz od 10 lat.mialam robione wszystkie badania .ekg holter kardiolog .dowiedziałam sie ze mam nerwice lękowa i nic mi nie pomoze.biore concor i afobam jest w miare.sa tyg ze jest spokoj i nie odczuwam tych potkniec serca a sa tyg ze sa caly czas.teraz czekam na wizyte u psyhiatry bo prawdopodobnie on jest mi wstanie pomocy prawdopodobnie to wszystko siedzi w glowie i my sami sie nakrecamy i wymyslamy dodatkowe choroby