Gość beata75 Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Mój tata ma podejrzenie zawału, w związku z tym lekarz kardiolog zaproponował przeprowadzenie badania koronografii, ale nasz problem polega na tym,że tata jest pacjentem dializowanym .Czy to badanie w tym przypadku jest niezbędne ,czy istnieje inna bezinwazyjna metoda oceny naczyń wieńcowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
msyzdol Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Witaj, Dializa w niczym nie przeszkadza koronarografii i koronarografia nie przeszkadza dializie. Kontrast podawany podczas koronarografii nie uszkodzi już bardziej nerek. Trzeba tylko obi procedury zgrać czasowo i najlepiej wykonać koro... w ośrodku że stacją dializ. Jeśli lekarze *podejrzewają* zawał to chyba nie ma się co zastanawiać. Zawał to stan ostry, stan zagrożenia życia i raczej trzeba się spieszyć. Jeśli chodzi o diagnostykę i leczenie zawału to nie ma lepszej metody. Przegadajcie to wszystko z lekarzem prowadzącym. Sądząc z Twojego wpisu na forum to chyba chodzi o niestabilną postać choroby wieńcowej lub przebyty zawał a nie ostry stan bo tu raczej nie ma czasu na zastanawianie Pozdrawiam Marcin Syzdół Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość beata75 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Asiafizjo Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Szanowni Państwo Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie mojej ankiety, której wyniki posłużą mi do napisania pracy licencjackiej. Jestem studentką V roku Fizjoterapii na Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu. Tematem mojej pracy jest: *Związek między strategiami radzenia sobie ze stresem a poziomem zaangażowania w proces rehabilitacji pacjenta po zawale serca* Z góry dziękuję za wypełnienie ankiety i za pomoc! Pozdrawiam. LINK DO ANKIETY: http://goo.gl/forms/g8yAQcsabJ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość magda912 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Witam serdecznie Piszę pracę odnośnie oceny stylu życia chorych dializowanych. Zwracam się do Was z ogromną prośbą o chęć wypełnienia anonimowo ankiety. http://goo.gl/forms/JFng7Fbvdz Serdecznie dziękuję wszystkim za okazaną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi