Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wypadanie płatka zastawki mitralnej i wysokie ciśnienie

Gość ra

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM Mam rowniez wypadanie nie znaczne platka zastawki mitralnej. Wszystko aczelo sie od tego ze: W szkole z kolegami zapalilismy marihuane po powrocie do klasy nagle poczulem kolatanie serca normalnie masakra tak walilo mi serce mocno i szybko ze w szok wpadlem brak oddechu normalnie szok wyszla mi az żyła na lewej rece. Napilem sie wody i mi troche przeszlo ale od tamtej pory jakie kolwiek bieganie nagle szybkie ruchy wysilek fizyczny powoduje u mnie kolatanie serca mocne i szybkie do tego lek szok mnie łapie dodatkowo sie stresuje tem stres mnie wykonczy tylko jakas sytuacja stresujaca i juz czuje serce rusza w pogon. Ma kto na to rade robilem badania EKG krew holtera i nic echo tylko wykrylo wypadanie platka zastawki mitralnej moje do tego wszystkiego mam podwyzszone cisnienie krwi a stres mi to wszystko poteguje. Od kardiologa dostalem Betalock jest po tym lepiej ale ile to mozna brac. Niech nikt nie dotyka mariuany jak zwykle polak madry po szkodzie ! ale coz stalo sie teraz trzeba jakos z tym walczyc. moje GG 259920