Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gniecenie w mostku

Gość Anka G

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo Was prosze o dpowiedz czy to mozliwe,ze mam nerwicę serca?Pare dni temu czułam ,ze serce bije mi szybciej niz zazwyczaj i mialam caly czas ucisk w klatce piersiowej,poszłam do lekarza zmierzył mi cisnienie 16080 i zaraz zrobił mi EKG,powiedział,ze wyglada mu to na nerwicę bo serce lata jak oszalałe i ponownie zmierzył mi cisnienie ,ktore juz było w normie 13080.dostałam leki;Propranolol 40mg dwa razy dziennie po połowce,Aspargin,Walidol i Traxene.Zażywam to od paru dni,czuje sie taka oszołominoa ale cały czas czuje ucisk w klatce piersiowej.Proszę powiedzcie czy to jest nerwica?i czy ten ucisk w końu mi przejdzie..boje sie strasznie bo mam dwoje dzieci...
Gość artur k  podkarpacki
nie martw sie tym to poprostu stres!mam 29lat i juz w wieku17latmialem podobne objawy jak ty.czasami mi powracaja zawsze je wiazalem z zawalem serca i latalem po kardiologach ale jak widzisz zyje do dzis i dalej to mam.poprostu to stres i nerwica serca nie jestem lekazem ale polecam slowmag bardzo dobry magnez nie zaszkodzi a mi pomaga.tak na prawde to nie pamietam juz ile mialem badan ekg lub zwiazanych z sercem tez bardzo obawiam sie zawalu bo muj ojciec mial pare i zmarl.dla tego zawsze te uciski i kolatania wiaze z nim.jak widzisz zyje do dzis. nie obawiaj sie masz bardzo dobrego lekaza!troszke ich odwiedzilem i nie kazdy potrafilmik pomuc,a z tego co piszesz to masz dobre leki bo to trzeba zaleczyc lekutka nerwice i bedzie dobrze.zycze duzo zdrowia i prosze sie nie martwic wszystko bedzie dobrze. artur