Gość Emily527 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Mam 13 lat, od zawsze (6-13 lat) gdy wchodziłam szybko po schodach, szybko szłam, to serce mi bardzo szybko biło i miałam duże duszności. Do tego gdy ćwiczę na w-fie w szkole to szybko się przemęczam nawet jak wykonuję najprostsze ćwiczenie, też mam duszności i szybko mi bije serce. Moja mama mówi że to od tego że w ogóle nie ćwiczę a na wf zawsze chodzę, jeszcze mi powiedxiała że nie pójdzie ze mną do lekarza bo nie ma po co. Co mi może dolegać ? (Dodam że te objawy się coraz bardziej nasilają) Cytuj Odnośnik do komentarza
sniper77 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Dziecko porozmawiaj dobrze ze swoją mamą o swoich obawach. Tutaj nikt Ci nie zdiagnozuje co Ci jest po tym że masz zadyszkę i bije Ci szybciej serce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Emily527 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Mówiłam o tym mamie, rozmawiałam z nia ale mowi ze zmyslam i ze nie mamy po co isc do lekarza, moja mama ogolnie ma gdzies co sie ze mna dzieje, dlatego napisalam tutaj na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Znawcatematu Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Badania tak czy owak powinnaś zrobić najlepiej: morfologię,ferrytyne(realny poziom żelaza w ustroju) tarczycę tsh,ft3,ft4,A co do diety to jeżeli nie jesz mięsa to możesz mieć niedobór żelaza albo B12 których niedobór powoduje spadek formy i zadyszkę,trzecim ważnym składnikiem diety jest kwas foliowy najlepiej z diety albo apteczny,tylko że niektórzy muszą brać w formie zredukowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi