Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wszczepienie sztucznej zastawki - serce po operacji nie podejmuje pracy.

Gość BTH

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Brat miał wczoraj operację wymiany zastawki na sztuczną. Po długim wyczekiwaniu w końcu wyszedł lekarz i powiedział że serce nie podejmuje pracy, nawet nie pozaszywali mu mostka i jest podpięty pod kardiostymulator. Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Czy serce może się zregenerować i zacząć w końcu samodzielną pracę? A co jeśli serce nie będzie chciało bić bez podtrzymania? Czy jest wyjście z tej sytuacji? Nie interesuje mnie gderanie lekarza, chciałbym się dowiedzieć czegoś od ludzi którzy byli w takiej sytuacji. Pozdrawiam :(

Pozdrowienia.Po przeczytaniu Twojego posta zdębiałem .Mnie czeka taka operacja w przyszłym roku . Dużo czytam i się dowiaduje ,nie spotkałem się nigdzie z podobnym przypadkiem .Jakie jest postępowanie w takich wypadkach .Trzymam kciuki za twojego brata ,napisz co się z nim teraz dzieje . Z logicznego punktu widzenia serce chyba nie może być w stanie nie podejmowania pracy za długo . To tylko moje przemyślenie nie jestem kardiologiem . Co o tym mówi kardiochirurg........