Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadcisnienie,bóle głowy ,zawroty,duszności i ucisk w klatce piersiowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .Od kilku lat jestem na lekach na nadciśnienie,Ostanio żle się czuję ,ciśnienie przy lekach ktore biore trzyma sie od 120 /86 do 149 /96 98,ale mam często ucisk w klatce piersiowej,duszności ,męczę się do tego jeszcze nie zawsze bóle w okolicach klatki piersowej .Zdarzaja mi się równiez zawroty glowy ,bez przyczyny robi mi się ciemno pod w oczach i nagły zawrót glowy ,boli mnie też głowa szczegolnie tylnia część.kiedy ostatnio miałam robione EKG niby było wszystko ok .Nadmieniam iż mam 60 lat .nie wiem co może być przyczyną .Czego mogą to być objawy.Za podpowiedzi z góry sedecznie dzuiękuję

Przyczyna zawrotów glowy moga byc różne czynniki to przemęczenie niedosypianie i dla dieta choć to ostatnie najmniej podstawowym badaniem jakie powinna pani wykonać to tomografia komputerowa glowy najlepiej z kontrastem a następnie rezonans magnetyczny całego ciała bo czasem jest tak ze to poszczególne kręgi odpowiadaja za ból w pani przypadku bule glowy. Zawroty glowy to sygnal organizmu ze cos jest nie tak tym bardziej zaćmienia to moze choć nie musi byc wczesne stadium raka wiecej nie piszę bo mnie pani znienawidzi pozdrawiam.