Gość Edytaa Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam. Mam takie pytanie, przeszukałam cały internet, niestety tylko strony polskojęzyczne, i nie znalazłam odpowiedzi. W jaki sposób pozyskuje się zastawki od świń? Czy są one jakoś preparowane? Wycinane zwierzęciu w trybie operacyjnym i wszczepia się im w to miejsce sztuczną zastawkę? Czy świnia jest po prostu zabijana? Może komuś to pytanie wyda się śmieszne, ale dla mnie to bardzo ważne, gdyż będąc od wielu lat wegetarianką stałam się chcąc nie chcąc posiadaczką biologicznej zastawki. Niestety możliwość implantacji mechanicznej została u mnie wykluczona z przyczyn medycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Janeck Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 A jakie to ma teraz znaczenie? Jeśli nawet to co? Każesz ją sobie usunąć w imię wegetarianizmu? Pewnie świnka szła na ubój i tak więc ktoś w niedzielę jadł z niej schabowego, a Ty dostałaś nowe życie :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Edytaa Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Czyli naprawdę poszła na ubój? Cieszę się, że dostałam nowe życie, ale zastanawiam się, czy może jednak byłaby jakaś możliwość wymiany na mechaniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi