Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dyszenie i szmer w okolicy mostka klatki piersiowej

Gość Klaudia19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , otóż od dłuższego czasu mam problem. Podczas ćwiczeń fizycznych jak np skręty tułowia wokół własnej osi , czy mocniejsze krążenia bioder odczuwam mało przyjemną dolegliwość... mianowicie takie nieprzyjemne dyszenie , szmer w okolicy mostka.... nie wiem czy to normalne. Zaczęłam uczyć się tańca brzucha , który skupia się przede wszystkim na ruchach biodrami , ale te szmery i dyszenie strasznie utrudniają mi naukę...Czy jest to normalne?

Byłam z tym już u lekarza. Miałam EKG , lekarka mnie osłuchiwała. Wyniki badań mam w porządku. Choruje na nerwicę. Dwa razy miałam już robiony cholter i wyniki w porządku. Dwa lata temu rentgen klatki piersiowej , ponieważ miałam zapalenie płuc i wylądowałam w szpitalu... to stwierdzono jedynie to zapalenie... sama nie wiem... Jak teraz byłam u lekarza to stwierdził że to może być coś ze ścięgnami , mięśniami klatki piersiowej. Najlepsze jest to że nie tylko ja to mam. Jestem w grupie dla chorujących na nerwice i okazało się , że wiele osób ma podobnie.

Gość gość Angi

witam,czy ktoś wie jaki jest powód tych dolegliwości?Jestem po rtg i tomografii klatki piersiowej,nie wyszło nic niepokojącego oprócz przetrwałej grasicy(bylam u 2 chirurgow twierdzą,że to żaden guz a ja czuje jakby mnie tam cos blokowalo)Boje się,że to chloniak.Proszę o.kontakt na e-mail andzia.perelka@buziaczek.pl

Klaudia, może to objaw tej nerwicy. Dobrze, że zrobiłaś te badania. Jeśli lekarka cię słuchała to zapalenia płuc może nie ma. Zapytam, o nerwicę, czy oprócz tańca stosujesz inne metody relaksacyjne? Jakiś czas temu stosowałam metodę relaksacji Jacobsona, zastanawiam się czy do niej nie wrócić.

kochani, to wszystko jest objaw nerwicy. zaczęłam  szukać tego wątku w internecie i z tego co widzę wszystkich nas łączą szmery oraz nerwica lub Stany lękowe. Nie ma żadnych wątpliwości. Łażenie po lekarzach nic nie da. Kardiolog ci nie powie, ze masz nerwice, dla niego ważne są tylko choroby ciala i pewnie nawet mu to nie przejdzie przez myśl. Dlatego lekarze szukają i szukają a nie mogą się doszukać co to. Lepiej poczytajcie więcej o nerwicy, napadach paniki itp. zamiast iść do kolejnego lekarza

Myślę, że Gość gościuwa ma rację. Od kilku dniu mam te same szmery jak poruszam ramionami lub tułowiem. Mam też wiele objawów wskazujących na nerwicę, i zamierzam ją wyleczyć. Myślę, że szmery też za jakiś czas znikną. Życzę zdrowia, będzie dobrze :)