Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tachykardia zatokowa

Gość kinia213

Rekomendowane odpowiedzi

Hej choruje na tachykardie zatokową jestem po 3 abalcijach leki wogólę na mnie nie działają lekarze za bardzo nie wiedzą co robić czuje się coraz gorzej i tracę przytomność w tym tygodniu już 2 razy . jestem załamana , lekarz który mnie prowadził zmienił szpital i zminienił mi się lekarz prowadzący ale on mi powiedział ze sam nie wie co robić zna ktoś jakiegoś kardiologa dobrego może być prywatnie i jak możecie doradzcie co mam robić

Ablacje na tachy zatokowe są nieskutecznie, działa to na chwilę a potem jest o kant d. Taka jest prawda. Najczęściej kończy się całkowitym odnerwieniem serca i wstawieniem rozrusznika który pracuje sam za całe serce. Mogę polecić Szumowskiego, on ma spore doświadczenie w ablacji tego typu, ale i tak cudu nie będzie, nie ma cudu na całym świecie. Tachy zatokowa, taka bez przyczyny bywa najczęściej od dysautonomii, w Polsce lekarze mają niemal zerową wiedzę na ten temat

Próbowałaś jednocześnie betablokera i ivabradyny? oba leki w odpowiednich dawkach mogą pomóc na trochę. Niestety wszystkie badania wskazują że ablacja na tachykardię zatokową po miesiącach pogarsza sytuację, być może będzie trzeba dalej coś pokombinować. Znam osobę która miała poważny problem, pomógł właśnie Szumowski, ja bym tam próbował

Hej dzisiaj rano dopiero mnie wypuścili ze szpitala , trzymali mnie całą noc bo nie mogli zbić mi pulsu miałam 190 lub 200 dopiero po 4 kroplówce , 3 zastrzykach i 2 tabletkach mi spadł i do 70 na min i lekarze powiedzieli ze w trybie pilnym mam jechac do Wrocławia a jadę we wtorek dzisiaj praktycznie cały dzień spałam a czuje sie w miare