Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia - dziwne dolegliwości?

Gość lukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja do Zwariuje ,ja tez kiedyś miałam ,taką nerwicę ,nie mogłam normalnie funkcjonować ,nie wychodziłam z domu bo się bałam ,zresztą jak wyszłam to zaraz mi się robiło słabo,trzęsły mi się ręce,nie mogłam chodzić miałam zawroty głowy,.Bałam się spać ,bo jak tylko usnęłam ,to spałam jakieś 30 minut i się budziłam z takim biciem serca ,tętno to spokojnie 150-200 na minute i trwało to bez przerwy.Chodziłam po lekarzach i nic mówili że wszystko w porządku A dodam że miałam takie bóle w klatce piersiowe, że myślałam że to zawał nie mogłam ruszać rękami ,no i diagnoza to nerwica wegetatywna,Hydroksyzine piłam non stop no i co dalej jak tak można żyć ,miałam małe dziecko a ja ciągle myślałam ,że umieram .I trafiłam przez przypadek (bo nie jechałam tam ze sobą tylko jako kierowca) do uzdrowiciela Ryszarda Bąka ,bo stwierdziłam a co mi tam szkodzi a było to 15 lat temu i mówię pomógł mi niesamowicie .Nerwica się wyciszyła ,to bicie serca zniknęło mi po pierwszej wizycie i nigdy nie miałam już takich dziwnych epizodów z nerwicą.Nie brałam leków .Chociaż w tamtym roku zawitała do mnie arytmia komorowa serca ale dałam sobie z nią radę opisuję to na nowym forum *sposób na dodatkowe skurcze*powodzenia

Do rafała23 jeśli masz taki wysoki puls przy mierzeniu cisnieniem to ja ci radze isc jak najszybciej do ogolnego poprosic o skierowanie do kardiologa a tam poprosic o holtera.ja tez tak mialam moj puls byl juz po 240 a ponizej 150 nie schodzil.dostalam holtera a po tym badaniu dostalam od razu skierowanie na ablacje czyli zabieg przepalania skurczu,w szpitalu okazalo sie ze mam wade wrodzona wykryta po 25 latach.jestem 2 lata po ablacji i czuje sie lepiej.pozdrawiam

Rafał23 nie chcę straszyć ale jak masz taki wysoki puls powinieneś jak najszybciej udać sie do lekarza.Bedąc na badaniach robili mi ekg ,okazało sie ze mój puls to było 180-190 nie wypuscili mnie już samej ,przewiezli mnie do szpitala ggdzie polozyli na Erce przez 2 tyg ,a ze nie dalo tego pulsu zbic do normy więc miałam zaraz ablację.To jest niebezpieczne dla życia taki puls.Pozdrawiam:)

Gość andrzej2m

Nie chce mni się czytać wszystkich Postów od 2005 ale mam to samo stres przepracowanie po imprezie co trzeci skurcz wyrównawczy - po trzech latach męczarni odkryłem kupić potas przed piwem z kolegami zwiększyć dawkę na jesień gdy więcej zachorowań potas ja zaczyna szarpać w klacie potas raz na kwartał zmienić potas we krwi. Chodziłem po wielu kardiologach tragedia wreszcie stary dziadek kardiolog mnie uświadomił że nawet jak masz we krwi potas w dolnej normie to nie znaczy że w komórkach masz tyle, kazał mi zwiększyć dawkę na kilka dni i arytmia ustała. Jednak to nie jest lekarstwo tylko zmniejsza częstość arytmii. Pozdrawiam

Gość michal spoongt

Słuchajcie miałem wszystkie dolegliwości o jakich tu mowa,mój stan był ciężki. W szpitalu zaproponowali ablacje a jeśli to nie przyniesie poprawy rozrusznik. Jako ze nie ufam lekarzom nie zgodziłem się. Zacząłem szukać sposobu na własną rękę. W lipcu tego roku zrobiłem badanie włosa z którego jasno wynika że mój organizm jest w strasznym stanie,bardzo duze niedobory pierwiastków,zatrucie tłumem itp.Zacząłem suplementacje ale nie środkami z apteki a produktami naturalnymi z włoch,da się je u nas dostać.Jako pierwsze magnez 750mg dziennie,selen,chrom plus witaminy z grupy b oczywiście wszystkie organiczne i nie z apteki. Dokładnie po trzech dniach zaczely dziać się cuda,zniknely zaburzenia rytmu,nie nachodzily mnie omdlenia,zimne pory,dreszcze itd.To brałem przez 3 miesiące w tej chwili uzupełniał boron,żelazo,miedź,molibden,boron przez kolejne 3 miesiące czuje się super i dziękuję sobie że nie posluchalem lekarzy.Napisałem to w duzym skrócie dla zainteresowanych mo przesłać moje wyniki, w ramach możliwości pomogę 501-455-779. Kto chce niech wierzy lekarzom mi powiedzieli że umrę we śnie lub na treningu gdyż dużo trenowałem,dla nich liczy się kasa i punkty zdobyte za operacje. I pamiętajcie nie pić kawy,alkoholu coli i energetykow,gdyz to wyplukuje magnez. Pozdrawiam. Uwierzcie w siebie,dacie radę.

Gość irenka66

Mamie zamawiałam parę dni temu ciśnieniomierz Senior Sanity, już dotarł i obie jesteśmy zadowolone. Ja bo prezent się udał, a mama bo w końcu może sobie wygodnie sprawdzać krążenie. Na pewno prosta obsługa, na pewno duży przejrzysty wyświetlacz i na pewno mankiet który nie niszczy mamie skóry...a w poprzednim ciśnieniomierzu to pompowało aż kości pękały prawie.

Jakbym miała doradzać to może nasz ciśnieniomierz SmartCardio by Ci odpowiadał. Dobra polska jakość, 2 lata gwarancji, wygodny przewód i nie uciskający ręki mankiet. Instrukcja jest po polsku, także łatwo można się uporać ze swoim pierwszym pomiarem, a potem jak już człowiek się oswoi to z zamkniętymi oczami jest w stanie wszystko sobie podłączyć i uruchomić.

Długo się wahałam czy kupować SmartCardio czy nie ale jednak zamówiłam i nie żałuję. Rzeczywiście brak typowego przewodu powietrznego wyszedł na korzyść, łatwiej można sobie z poradzić z podpięciem i też po prostu sprzęt jako sprzęt zajmuje mniej miejsca więc jest bardziej mobilny.

W dniu 28.01.2019 o 13:03, Gość marzenaa napisał:

Długo się wahałam czy kupować SmartCardio czy nie ale jednak zamówiłam i nie żałuję. Rzeczywiście brak typowego przewodu powietrznego wyszedł na korzyść, łatwiej można sobie z poradzić z podpięciem i też po prostu sprzęt jako sprzęt zajmuje mniej miejsca więc jest bardziej mobilny.

Warto zamówić Smart Cardio. Wreszcie mam ciśnieniomierz w którym nie muszę się martwić że bateria się rozładuje i zostanę bez badania. Wystarczy podpiąć do zasilacza i podładować tak jak ładuje się komórkę. Badanie jest szybkie mankiet dobrze układa się na ręce nie przekręca co mogłoby zakłocić pomiar.

W dniu 11.04.2019 o 15:55, Gość tttt napisał:

Warto zamówić Smart Cardio. Wreszcie mam ciśnieniomierz w którym nie muszę się martwić że bateria się rozładuje i zostanę bez badania. Wystarczy podpiąć do zasilacza i podładować tak jak ładuje się komórkę. Badanie jest szybkie mankiet dobrze układa się na ręce nie przekręca co mogłoby zakłocić pomiar.

Również polecam