Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lekowa

Pawelek266

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dokładnie tak samo, objawy somatyczne tragedia, dzieci 1r. i 2.5 i teraz jak tu na spacer wyjść z takimi lękami. Ja np. mam o wiele mniejsze te napady kiedy mam poczucie bezpieczeństwa a dokładniej kiedy mąż jest razem z nami czy to w domu czy na spacerze, niestety takich chwil jest mało. Próbowałam jednego sposobu bo zauważyłam, że u mnie działa to trochę tak, że jak o tym myślę to się nasila, a więc kiedy *takie myśli* nt choroby przychodzą do głowy to zaraz muszę się zabrać za robienie czegoś skupienie się na czymś konkretnym, wówczas jakoś to powoli przechodzi. Najbardziej przerażają mnie te kołatania serca, czuję jakby miało wyskoczyć mi z piersi i to takie przerażające.

Mirenka a jakieś inne leki przyjmujesz na tą fobię związaną z wychodzeniem z domu? Z tego co piszesz wygląda to tak jak agrofobia - koleżanka cierpi na to i od paru lat przyjmuje jakieś lżejsze leki które nie zamulają jej i dzięki temu w miarę normalnie funkcjonuje nawet normalnie pracuje i jest w stanie sama poruszać się po otwartych przestrzeniach. Co do uderzeń głowy to mam takie odczucie nie zawsze ale często na pewno codziennie przez jakiś czas jakby na głowie mi się zaciskała jakaś obręcz, czasami mam wrażenie jakby uszy mi zatykało nawet. Ja obecnie czekam na wizytę u terapeuty, mam nadzieję że taka terapia mnie uspokoi a przynajmniej że dojdziemy przyczyny tej nerwicy i zlikwidujemy ją, dzięki czemu być może mogłabym się uwolnić od tych przykrych objawów, napadów, ataków. A jeszcze takie pytanie mam czy komuś z Was np. w wyglądzie zewnętrznym daje się we znaki? Pytam ponieważ ja zauważyłam u siebie silne wypadanie włosów, i moja skóra jest taka jakaś szara. Być może to wcale nie ma związku z nerwicą, ale być może u Was tez pojawiają się jakieś zmiany w wyglądzie. Bardzo się cieszę, że znalazłam to forum, jak piszę o tym co się ze mnie dzieje to jest jakoś lżej, dobrze jest wiedzieć że nie jest się samym, że są ludzie którzy mają podobne problemy. Pozdrawiam

Nie ja nie przejmuje innych leków tylko tianesal i propranolol .Mi włosy wypadaja moze po ciązy ja chodzilam krótko na psychoterapie potem zrezygnowałam bo strasznie mnie nerwica męczyła .Ja sie boje jechac gdzies sama bo mysle ze cos mi sie stanie i strasznie sie stresuje najczesciej nasuwaja mi sie negatywne mysli o sercu juz mam tak 2 lata a mam dopiero 24 lata .Czasami mysle sobie jak bede chodzic z córeczka na spacery jak sie boje .Ostatnio byłam na placu zabaw z córką i złapała mnie nerwica i musiałam wracac i dopiero w domu sie uspokoiłam w ciszy

Mirenka ja mam takie same objawy jak ty somatyczne.Tez lecze sie od 2 lat .Zalezy jaki mam dzien i jak sie nastawie do danej sytuacji to pojawia sie wtedy lęk im jest ta sytuacja stresujaca tym wiekszy nasila sie lek.Jest to cos okropnego .Boje sie jechac samochodem,isc na wywiadowke ,jechac na terapie unikam tego bo wiem jakie czekaja mnie objawy.Mam takie objawy ze oddycham nosem i mam uczucie ze zaraz sie udusze ze zaraz umre.Robi to takie spustoszenie w organizmie gorsze niz jakas choroba.Masz tez moze taki objaw???

Mam pytanie mam takie dziwne uczucie wyżej dołka sercowego takie kłucie przy ruchu.Jak mnie z kuje to mam dziwne dreszcze uczucie zimna w klatce piersiowej i do tego takie dziwne przenikania od serca po zoładek możliwe ze to nerwo bóle ? Wczoraj pracowałem w lesie i stłukłem sobie klatke bo mam sinca .Jak ucisne to boli. Do tego boli mnie z lewej strony tak jak by mi coś wlazło w zebra. W klatce piersiowej mam uczucie gilgotania cisnienie 130/71 puls 75. Czy to nerwica ?

Witam u mnie zaczelo się to w maju leżałam sobie wieczorem w łóżku i nagle zrobilo mi się duszno gorąco serce zaczęło walić jak oszalale niewiedzialam co mi jest myslalam że zaraz umrę ubralam sie i wyszlam z psem pospacerować trochę mi przeszlo wróciłam do domu poszłam spać ale na drugi dzien to samo bylam strasznie oslabiona myslalam że jakas choroba mnie bierze poszłam więc do lekarza opowiedzialam o swoich objawach dostalam skierowanie na wszystkie badania krew przeswietlenie klatki piersiowej ekg odebralam wszystkie wyniki i poszlam do lekarza uslyszalam że jestem zdrowa jak koń że to nerwica ale oczywiście poszlam jeszcze do kardiologa zrobic echo serca też ok tak wiec postanowiłam wziąć się za siebie melisa magnez i ziola na nerwice i leki trochę pomoglo ale najgorsze jest to Ze codziennie myślę o śmierci i jak coś mnie zakluje kolo serca to myślę że zaraz umrę co robic

Cześć.Mam suche bóle klatki piersiowej jak wstane kreci mi sie w głowie kłucie w przełyku przy przełykaniu.Do tego mam dziwne uczucie jak chce mi sie śmiać to tak mnie jakoś w brzuchu blokuje w dołku sercowym. Uczucie spuchnietej szyi i ciagle mi nie dobrze ;/ Nerwobóle w zołądku takie przenikanie. bóle pod zebrami i gazy .Czy to też sa objawy nerwicy ? I do tego mam problemy z koncetracja nie moge się skupić a jak dzisiaj jechałem autem to wgl tak dziwnie jak bym nigdy w zyciu nie jezdził nie mogłem wyczuć auta.