Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lekowa

Pawelek266

Rekomendowane odpowiedzi

Anno ja także bałam się wychodzić z domu Ba! dziwne bo ja bałam sie i nadal boję chodzić z innymi osobami. Wolę sama bo wtedy kontroluję siebie i swoje ataki. Ludzie mnie stresują i jest gorzej:( Datego też wolę chadzać sama. Bałam się sama w domu zostawać. Ataki paniki za dnia, w nocy (łomot serca okropny, ciśnienie w górę). teraz nie odczuwam walenia ale za to niestety arytmię (dodatkowe skurcze łączące się w gromady). Poszłam do przodu z jedną rzeczą - mogę zostać sama w domu! Niestety dalej czuję się jak wrak człowieka, nawet gorzej bo żyję tak jakbym nie żyła. czuję się martwa za życia, snuję się jak cień. Totalna depresja po prostu, dodatkowo zawroty głowy mnie męczą ale nie nerwicowe tylko kij wie jakie. Diagnozuje dopiero

Doskonale Cie rozumiem, u mnie nerwica zaatakowała wiele narzadow, ale w zasadzie martwie sie tylko o serce. Miałam juz bóle głowy, sztywnosc karku, rozszerzającą się źrenicę, parestezje konczyn, wiecznie wzdety brzuch, nudności i wiele innych, nawet nie zlicze. mozna powiedziec, ze od lat to tak naprawde nie zyje, tylko wegetuje,. zycie przecieka mi przez palce, marnuje najlepsze lata i nie moge z tym nic zrobic

Gość ola 34 lata

Witaj też mam stany nerwicowo-depresyjne....najgorsze jest to ze mam problem z gardłem klucha wiecznie od trzech lat laryngolog ,gastroskopia testy cuda....chcialabym porozmawiać z tobą jeślioczywiście byś chciala,,,,ale tak może na facebooku,,,napiszę ci moje dane nr tel,,ja oddzwonie do ciebie782479590..dziękuje z gory i pozdrawiam bardzo serdecznie...

Witam. Aniu, ja mam nerwice od 10 lat. Teraz moj psychiatra boi sie mi zapisac lek, bo mam wysokie cisnienie i twierdzi, ze te laki szkodza na serce. A TY piszesz , ze bierzesz elicea. Mi sie wydaje ze o wiele bardziej niszczy moje serce ciagly lek. i ta wegetacja. Kto Ci zapisal ten lek ? Kardiolog? Psychiatra? Ja 2 miesiace temu zaczelam brac asentre ( Psychotrop), ale po 5 dnaich musialam odstawic, bo mialam cisnienie 170/110. Potem nie bralam , a cisnienie tez mi tak potrafi skoczyc, wiec to mogl byc zbieg okolicznosci, moze to byc moj kolejny objaw nerwicy, a mama ich wiele... Jakie byly twoje poczatki brania tego leku elicea?

Monia ja także mam skoki cisnienia dlatego tez nie chce brac psychotropow. Zaczęły sie od przyjmowania psychotropu. Do dzisiejszego dnia nie mogę się pozbyć tych skoków do tego robię się czerwona jak burak a skoki są z błahego powodu. Biorę propranolol (na serce i nerwy) ale w minimalnych dawkach. Pomogło mi to w pracyt aczkolwiek niestety nie jest dobrze i nie powstrzymuje to tych skoków cisnienia , ataków paniki.

Dziewczyny, teraz są takie leki, że naprawdę skutki uboczne występują rzadko. One działają dopiero po ok. 14 dniach, na początku mogą zwiększać lęk i objawy z nim związane, dlatego trzeba brac lek szybko działający, który potem stopniowo się odstawia. Ja brałam afobam, Elicee przepisała mi mama,( jest internista), potem byłam u kardiologa i psychiatry, mówiłam im co biorę i zaden nie mówił, ze szkodzi na serce. Albo Wasze skoki cisnienia to zbieg okolicznosci, albo tak jak pisałam nasilenie objawów na poczatku przyjmowania leku. Tez uwazam, ze ciagly lek i kołatania bardziej niszcza serce niz leki

Jak psychiatra uslyszal ze ktos mi przepisal afobam to pokrecil glowa (dal do zrozumienia, ze to konował). Afobam to straszny lek. Skoki cisnienia nie mam z lekow, one sa spowodowane tym, że mialam przez leki ogromny atak paniki i od tamtej pory skoki przy kazdej okazji i tak juz zostalo

Aniu, to moze byc prawda co piszesz, ze te skoki cisnienia mogly byc od jako nasilenie opbjawow na poczatku brania lekow. Ja sprobuje jeszcze raz brac jakis psychotrop/ Teraz od tygodnia biore lek na nadcisnienie lacipil, bo mialam straszne skoki cisnienia do 180/110 i kardiolog mi kazal. Mysle m ze jak sie unormuje cisnienie to wezame psychotrop, a potem odstawie te na cisnienie, bo jestemwrecz pewna, ze te wszyskie objawy sa od nerwicy, Teraz mam nowy problem od 2 dni mam plamienia i sie zastanawiam, czy to moze byc od tego leku na nadcisnienie,. bo on rozszerza naczynia... Zawsze cos, a nie mam sie kogo o to spytac...

Do jakoja: dlaczego uwazasz, ze afobam to straszny lek? Mnie już niejednokrotnie pomógł przetrwac najgorsze lęki, Mi własnie po raz pierwszy afobam przepisał psychiatra, potem brałam go przez te wszystkie lata, jak nasilał mi się lęk, uważam, ze to jest bardzo dobry lek Do Monia: Wiesz, to jest tak, jednym z nerwow skacze ciśnienie, tak jak to, a innym tętno, tak jak u mnie. Z tym wszystkich leków, któore brałam, najlepiej toleruje włąsnie elicea, ale kazdy organizm jest inny. A z tymi plamieniami tp jednak bym sie udala do ginekologa, bo to nie jest normalne, zaden lek nie powinien tego powodowac

Witajcie, mam na imię Karolina i mam 26 lat, parę tygodni temu lekarz zdiagnozował u mnie nerwicę, dostałam lek Hydroksyzynę 2 x 10mg . Biorę ten lek i rzeczywiście są dni kiedy moje objawy się zmniejszają, do moich objawów należą duszności, kołatanie serca, bardzo silne zawroty głowy wraz z utratą świadomości. Ostatnio z rana miewałam silniejsze ataki, a obecnie po południu się nasilają, nie wiem od czego to zależne ale ciężko to powstrzymać tym bardziej, że ja zaraz zaczynam panikować jak tylko czuję przyspieszony puls :/ A to z tego, że mam pod opieką dwoje malutkich dzieci. Moja choroba nie wiem właściwie skąd się wzięła, bezpośrednich przyczyn nie widzę bo prowadzę spokojne dobre życie, więc ciężko stwierdzić. Obecnie mogą się moje ataki nasilać jako, że mam stres związany z białaczką która jest u mnie podejrzewana, a jesteśmy w trakcie diagnozy. Powiedzcie jak Wy sobie radzicie z tymi napadami, czy macie sposoby aby nad tym zapanować ? To choróbsko niesamowicie utrudnia mi życie :/ Najgorsze jest to, że czasem jak wychodzę z dziećmi na spacer to potrafi mnie tak na ulicy skołować że nie wiem jak się nazywam. Nie wiem czy w odpowiednim temacie ten post umieszczam, także za pomyłkę przepraszam, pozdrawiam Was :)