Gość Wera11 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Witam, mam kolatania serca. Na opisie holtera mam napisane: czestoskurcz nadkomorowy, pobudzenia dodatkowe, salwy pobudzenia dodatkowe przedsionkowe. Miałam holtera az 6 dni. Kardiologa mam dopiero za miesiac, co to sa te salwy, czy to coś groznego? Cytuj Odnośnik do komentarza
annam1982 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Salwa to 2-4 skurcze dodatkowe następujące po sobie, od 5 skurczów dodatkowych jeden po drugim lekarze określając jako częstoskurcz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wera11 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedz. Rozumiem, ze salwy sa krótsze niz czestoskurcz, to one chyba nie sa takie groźne? Cytuj Odnośnik do komentarza
annam1982 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Salwy moga przejsc w czestoskurcz. Czy sa grozne? Na to pytanie odpowie Ci lekarz.zalezy czy masz zdrowe organicznie serce czy nie ma zadnych wad. Najwazniejsze ze nie masz zaburzen komorowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi