dobmir29 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Mam stwierdzone zwyrodnienie stawow biodrowych oba do wymiany pierszaoperacje mam miec w 2017r awchwili obecnej ledwo chodze i mam niesamowity bol biore praktycznie tabletki przeciwbolowe i przeciwzapalne ale malo mito pomaga nie spie po nocach czy znacie jakies cud0wne sposoby usnierzenia bolu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Ja bym zrobiła sobie badania: morfologię z rozmazem,OB, I CRP.I czynniki reumatoidalne. EKG, RTG płuc. Mając te badania, w miarę zdrowe serce,OB i CRP dobre--można jechać do BUska Zdroju.Z mojej rodziny jeden tam był przed operacją stawu biodrowego i przyniosły mu dużą ulgę kąpiele siarczkowe.Jedna kosztowała 15 złotych. Dwa-Trzy tygodnie. takich kąpieli i może pomoże. Do tego laser, ultradźwięki i jakieś ćwiczenia indywidualne z fizjoterapeutą..Może warto spróbować? Wynajęcie pokoju ok.25-50złza dobę, obiad 18 zł. Tylko jadąc tam są przeciwskazania: choroba nowotworowa, ostry ztan zapalny, zaostrzenie chor. reumatycznej ,choroba serca.W razie małych sensacji sercowych lekarz przepisuje kąpiel ,,do połowy** tzn. mniej siarki nalewają do wanny i nie leżysz, tylko siedzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Jak nie masz kasy, to idź w miejscu zamieszkania do prywatnego gab. fizjoterapii lub przychodzni i wykup sobie zabiegi.Są niedrogie: ok. 10 zł za jeden. Są takkie,co działają przeciwzapalnie i przeciwbólowo,np, laser,ultradźwięki i in. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość maciek8409 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Mój brat miał dnę moczanową i pił na to wodę alkaliczną. Nazywa się chyba Java. Pomogło mu bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Przeczytaj: dna--dieta,sposób odżywiania.Ma to kluczowe znaczenie co jemy Cytuj Odnośnik do komentarza
Bibliotekarrr Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Faktycznie przy dnie moczanowej ważna jest dieta, więc warto unikać tego, co może nam jeszcze dodatkowo szkodzić (słodkie napoje, chemiczne produkty). Oczywiście dieta nie rozwiąże wszystkich problemów, ale można spróbować. Ze swojej strony polecam także Urarthone, mi pomógł. Lek jest mało znany w Polsce, ale warto się nim zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi