Gość martaby Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Witam. od jakiegoś czasu jestem z pewnym mężczyzną i mamy wobec siebie dosyć poważne plany (ślub, dzieci itp.). ostatnio dowiedziałam się że choruje na nadciśnienie tętnicze. niestety nie bardzo jest sklonny się leczyć, twierdzi że jak go nic nie boli to jest w porządku. jak mam mu przemówić do rozsądku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wrocławianin Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 O konsekwencjach nadciśnienia tętniczego pisano już tysiące razy. W skrócie są to np.: udary mózgu, zawały serca, niewydolność mięśnia sercowego, niewydolność nerek, impotencja. Może jak mu uświadomisz co mu grozi to postanowi się jednak leczyć (albo chociaż prowadzić zdrowszy tryb życia). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martaby Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 impotencja też od tego jest? to by wiele tłumaczyło jeśli chodzi o nasze ostatnie kłopoty... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rama Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 No to masz juz sposob jak go przekonac :D Chlopy na niczym nie sa takie czule jak na punkcie swojej wiadomo jakiej sprawnosci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wrocławianin Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Impotencja jest naprawdę baaaaardzo często związana z nadciśnieniem tętniczym, więc jeśli macie z tym problemy to chyba faktycznie dobry sposób żeby go przekonać. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
ako_ako Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Witaj, a ja mam w domu histeryka. Nadciśnienie spowodowało, że normalny, odpowiedzialny mężczyzna popadł w histerię. Nie będzie mierzył ciśnienia! Nie pójdzie do lekarza! Może łykać pigułki, ale powiesi się jak nie będzie mógł wypić piwa! Zachowuje się jak rozkapryszony trzylatek. Należałoby mu wprowadzić *karnego jeżyka* ale z pewnością tupiąc nogami wyrzuci go przez okno. Może ktoś ma pomysł jak zachęcić go do samokontroli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rama Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 zagroz, ze go zostawisz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wrocławianin Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 nadciśnienie może prowadzić do bardzo poważnych konsekwencji, dziewczyno! Najwyraźniej związałaś się z niezbyt bystrym panem, ale nie szkodzi – jeszcze możesz go oświecić. Pamiętaj – nadciśnienie prowadzi do zaburzeń wzwodu, a tego chyba byśmy nie chcieli :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość jenny25 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 moze po prostu zacznij dbac o niego - wprowadz odpowiednia, zdrowa dla serca diete, zacznijcie razem cwiczyc (np basen), wreszcie - chodzcie razem na badania! czy wprowadzcie rytual mierzenia cisnienia. wtedy zobaczy, ze dbanie o swoje zdrowie to nic strasznego!! powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lepiej z innej stron Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Impotencja go nie przekonasz- to jeden ze skutków ubocznych leków na nadciśnienie :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi