Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy moje objawy są od stenozy aortalnej czy od nerwicy?

Gość Monika 122

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Monika 122

Witam, mam nadzieje, ze ktoś mi odpowie, bo kardiolog przjmie mnie dopiero za miesiąc , a do tego czasu to ja.... Od lat mam kołatanie serca ( czestoskurcz nadkomorowy, skurcze dodatkowe), zawroty głowy , osłabienia, duszność, zadyszka po schodach. Nie mam tego nigdy razem, zawsze dominuje jeden objaw, tzn, albo w danym czasie meczą mnie kołatania, albo duszności... W życiu miałam juz epizody nerwicy, na te np. zawroty brałam psychotropy i mi przeszły. W zeszłym roku na echo napisali łagodna stenoza aortalna gradient 18 mmHg. No i sie zaczęło... jak wpisałam sobie w internet objawy stenozy aortalnej to wszystko mi sie zgadza , Strasznie sie tym martwię, co prawda jak wpisze objawy nerwicy to tez takie sa. Bardzo sie teraz nakręcam i martwię, ze znowu mam jakąś chorobę. Mozę ktoś miał podobnie i mi odpisze.

Witam. Trudno odpisać na Twoje pytania, należy chyba dokładnie zdiagnozować jakie masz choroby i zacząć się leczyć. Nie piszesz nawet ile masz lat,zadyszka np. u starszych osób jest prawie normą.Wydaje mi się ,że jesteś młodą kobietą ,więc takie objawy na pewno niepokoją,a czy to nerwica ,czy serce musi sprawdzić lekarz.Na tym forum dużo piszemy o różnych dolegliwościach ,ale nikt nie odważyłby się postawić diagnozy,należy w twoim przypadku zaliczyć kilku specjalistów, żeby wiedzieć dokładnie w jakim kierunku się leczyć. Życzę Ci zdrowia, bo żeby to wykonać w naszych realiach naprawdę trzeba je mieć i nie dać się zbyć byle czym.Powodzenia.