Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze serca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wiem ze takich wątków jest pełno ale musze was zapytać od dobrych dwóch miesięcy odczuwam dodatkowe skurcze serca ale zacznę od początku. 3 miesiace temu czułam dziwne uczucie gorąca w klatce piersiowej ale orzypisywalam to nerwicy, aż pewnego wieczoru dostałam dziwnego ataku, serce szalało ciśnienie miałam 150/100 puls 150 zrobilam się blada i wystraszona, mój chłopak zadzwonił po karetkę za czym przyjechali trochę się uspokoilam ale ciśnienie nadal miałam wysokie, w karetce dopadł mnie drugi atak ale też sam przeszedł, ale zdążyli go uchwycić na ekg, diagnoza ze znakiem zapytania częstoskurcz nadkomorowy plus lek z tachykardia, wiec tego częstoskurczu nadkomorowego nie byli pewni, badania spędziłam noc w szpitalu nad ranem ponownie zrobili mi ekg ale już było wszystko ok, badania krwi w normie, prześwietlenie tez w normie i wysłali do domu, parę dni był spokój tylko czułam lek przed kolejnym atakiem, już się nie pojawił ale pojawiły się dodatkowe skurcze, nie mam ich cały czas, pojawiają się rano może z 3 później jest spokój do południa gdzie znowu mam ich może z 3 do 5 i znowu spokój, nie raz jest tak ze pojawi się rano i wieczorem, w nocy bi mam ich wogole wiem no raz nie spalam cała noc, echo dopiero mam pod koniec sierpnia a na holter czekam dalej, nie mam innych objawów jak zawroty głowy czy omdlenia, czy to może być przez ta moja nerwice? Przez rok miałam spokój i mogła znowu powrócić tylko ze z nowymi objawami? Lekarze mowa ze jest ok a ja się martwię tym bardziej ze mam dopiero 27 lat i dwoje dzieci. :(

Witam u mnie to się zaczeło rok temu też od ataku paniki w nocy nastepnie odczuwałem jak zasypiałem takie fikołki ale nie za mocno aż w końcu w pracy jak mnie pierdykło to mnie prawie z nóg powaliło. Obecnie mam jak ty że naprzykład w południe mnie pierdyknie ze 3 razy wieczorem z 5 i w około 10 . 15 się mieszczę nieraz miałem takie malutkieba było ich ze 100 ale żatko. Czuję je tak jakby omdlenie z serca rozlewało się na całe ciało .

Gość sakreble2

Nerwica moze dotykac kazdego elementu ciala niestety. Najczesciej jest tak ze przez krotki okres skupia sie na jednej rzeczy np serce, potem jest chwila spokoju i atakuje np glowe, zaladek Cisnienie 150/100 podczas ataku paniki to nie jest wysoki wynik, niektorzy maja tyle jak ida do lekarza *efekt bialego fartucha*:) Ja sposrod dziesiatkow objawow nerwicy tez mam czestoskurcz nadkomorowy z czestotliwosciaa 140-150 . Nie jest to nic przyjemnego ale ponoc tez niegrozne w naszym wieku. Potem przy kolejnych sie stara je przeczekac chyba ze trwaja kilka godzin a bywa i tak. A nerwica wlasnie najczesciej atakuje na przelomie dekad czyli ok 20 roku zycia, potem jest kilka lat przerwy i znowu 28-33 jest jazda

Do Rudziutk20: Jak najbardziej to może być nerwica. U mnie podczas ataków tętno dochodziło do prawie 170/min, ciśnienie było trochę niższe, ale też skakało. Nie będę Ci wciskać kitu, że jak porobisz wszystkie badania, to się uspokoisz. Ja miała 3 razy echo, 3 albo 4 razy zakładałam holtera, ekg to nawet nie zliczę, mam cały plik jak schorowana staruszka i wszystko jest ok. Pomimo tego i tak żyję w ciągłym lęku przed kolejnym atakiem. Niestety nerwica ma to do siebie, że nie wierzysz nikomu. Choruję już 13 lat, raz jest lepiej, raz gorzej. Jeśli chodzi o objawy nerwicy, to przez te lata miałam już chyba wszystkie możliwe, więc jestem w stanie już we wszystko uwierzyć

Dziewczyny dobra rada wasze obiawy biora sie w wiekszosci od zatruć lekami macie zrobic tak codziennie rano na czczo przed lekami sniadaniem itp wezmiecie olej lniany lub slonecznikowy lub oliwe z oliwek to jest obojetne i teraz tak ssacie ten olej od 20 do 30 min codziennie !!! Gwarantuje ze po 3 dniach poczujecie różnice a po tygodniu 98,9 % waszych dolegliwosci zniknie na zawsze !!! Pamietajcie ze pelna kuracja trwa od ok 3 mcy i wykonujemy ja do 2 razy w roku minimum jesli ktos chce to nawet codziennie pamietajcie ze potem olej wypluwamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A usta płuczemy posolona woda zwykla sola kuchenna pół łyżeczki do szklanki i wplukac po wypluciu zmiana koloru oleju na bialy jest oznaka pozbywania sie toksyn i metali ciężkich

Jestem w Anglii i tutaj czekac na badania to masakra , mam juz normalnie dosc , wstaje rano czuje sie swietnie chce mi się zyć a tylko mi serce przeskoczy to juz mi sie humor psuje , jak się Nerwica pojawiła pierwszy raz mialam robione pelno badan , holter mialam 3 lata temu robione i bylo wszystko ok , a mialam ataki paniki po braniu tabletek przeszlo i znowu się pojawiła , ehh ostatnio jak bylam w polsce mialam 3 dni takie ze nie mialam czasu myslec bo to spotkanie ze znajomymi pozniej wesle kolezanki to wogole ich nie bylo , nagle wrocilam do Angli one znowu sie pojawiły .