amerykaniec00 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam czy to możliwe żeby przy nerwicy serce kołatało non stop? Ja cały czas czuje bici swojego serca pulsowanie szyi i brzucha wraz z jego rytmem czasami się to nasila w sytuacjach stresowych. Potykanie się serca itd. Lekarze wmawiają mi nerwice. Cytuj Odnośnik do komentarza
annam1982 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Co rozumiesz pod pojęciem kołatania? Jesli serce jest miarowe, rytm zatokowy do 100/min. a pomimo tego czujesz bicie, to pewnie nerwicowe. Jesli natomiast serce wali Ci non-stop ponad 100, to też może być nerwicowe, ale może być też objawem choroby. Zrób ekg podczas kołatania i wszystko się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza
amerykaniec00 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Miałem robione EKG podczas kołatania bo serce kołata mi non stop i wyszło prawidłowe... Czy to możliwe żeby w nerwicy serce tak biło 24 na dobę? Ciśnienie mam 135/82 bez leków. Na stetoskopie nie ma szmerów. Za tydzień mam mieć echo robione. Cytuj Odnośnik do komentarza
annam1982 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 No to jesli ekg podczas odczuwania kolatania jest ok, to odpowiedz jest tylko jedna Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi