Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak zabijają dodatkowe skurcze?

Gość Kormoranjasny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kormorannana

Na tym *złym* holterze miałem ponad 600 salw i ponad 300 R/T więc jeśli ten zapis był prawdiłowy to jestem w niezłej du... bigemi i trigemi to było w tysiącach ogólnie komorowych było pona 8 tysićy i nadkomorowych 7 tysięcy... na tym lepszym holterze miałem tylko 45 komorowych i w tym jedna para była więc nie tak źle ale w ten dzień to bardzo mało odczuwałem więc nie byłem zaskoczony wynikiem... było też coś takiego jak migotanie przedsionków 39% ale nikt mi nie chce wytłumaczyć czy to silne migotanie? albo długie bo nie wiem co to oznacza to 39% a kardiolog nawet słowem o tym nie wspomniał...

Cześć

Mam skurcze dodatkowe od 23.lat.Serce zdrowe,dwa razy w roku jestem na kontroli u kardiologa bo tak zalecił.Polega to na zmierzeniu ciśnienia i zrobieniu EKG oraz pytaniu jak się czuję.Zapisuje mi propranolol 10 mg raz do trzech razy dziennie i żyję z tymi skurczybykami.Mam tez nerwicę lękową.Podczas silnego lęku i szybszego,mocnego bicia serca skurcze są okropne więc biorę alprox 0,5 mg i wyciszają się.I mam jeszcze stwierdzone wypadanie płatka zastawki trójdzielnej,kardio twierdzi,że to wada bez znaczenia,chociaż na ostatnim USG serca okazało się,że tej wady nie ma.To ja już nie wiem czy samo zniknęło,czy nie zauważyła.Kiedyś mówiła,że to może właśnie stwardnieć ta zastawka i przestać wariować.Lęki i panika wywołują większe skurcze dodatkowe a skurcze dodatkowe potęgują lęk,japierdolę już nie mam czasem siły.Ani kawy,ani alkoholu,ani sportu

W dniu ‎11‎.‎06‎.‎2017 o 10:32, Gość sandra9393 napisał:

Współczuję naprawdę ale sama wiem co to jest i aż przeraża mnie myśl że jak nic z tym nie zrobią to za jakiś czas będę miała dużo więcej....

Właśnie mnie kiedyś poinformowano,że wraz z wiekiem będzie ich coraz więcej.Zatem zapowiada się pięknie

Gość Francesca

Ludzie po co wy sie tu nawzajem straszycie?? Mnostwo ludzi ma skurcze dodatkowe i cytuje mojego lekarza "nikt jeszcze od nich noe umarl". Jak holter pokaze ze sa arytmie to wtedy trzeba brac leki ale najczesciej arytmie sa w starszym wieku a w mlodym to skurcze dodatkowe czesto na tle nerwowym albo wypadania platka

Gość Francesca
12 godzin temu, Gość Aga napisał:

Właśnie mnie kiedyś poinformowano,że wraz z wiekiem będzie ich coraz więcej.Zatem zapowiada się pięknie

Zalezy. Czasem ludzie mlodzi je maja a potem im samo przechodzi (slowa kardiologa)