monikawieslawa Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Kochani jestem nowa na tym forum i mam taki problem w listopadzie miałam ablacje chciałam wyjechać do sanatorium lekarz mi wystawił skierowanie zgodnie z moim schorzeniem napisał nr (chyba choroby) I48 z NFZ-tu odpisano że ten numer nie jest wskazaniem mój lekarz pierwszego kontaktu (ten który wystawił to skierowanie) nie pojęcia jaki nr można w zamian wystawić . Wiem że to pytanie raczej do lekarza ale może ktoś jest taki mądry i może mi odpowie na to pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza
annam1982 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Hej, dla Twojego dobra lekarz nie powinien zataić Twojego schorzenia. Jesli ablacja się udała i nie masz już napadów migotania, to musisz odwiedzić swojego kardiologa, który, jeśli uważa, że możesz jechać do sanatorium, wystawia Ci zaświadczenie z kodem schorzenia i musi napisać*brak przeciwwskazań do leczenia sanatoryjnego* Wtedy NFZ nie powinien odrzucić Twojego wniosku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
monikawieslawa Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Wielkie dzięki zastosuję się do twej porady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi