Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy mozliwe ze mam nadcisnienie

Rekomendowane odpowiedzi

Z zapisami wartości ciśnienia do lekarza rodzinnego na początek ,powinien zlecić badania z krwi -lipidogram ,morfologię ,Ob. ,mg i ekg .Wartości twojego ciśnienia nie są przerażające ale coś się dzieje i trzeba to sprawdzić ,możliwe że od szalejących zmian pogodowych i wahań ciśnienia atmosferycznego ale możliwe że masz początek nadciśnienia

Teraz to juz calkowicie nie rozumiem o co chodzi zjadlam obiad i rozbolala mnie glowa wiec zmierzylam cisnienie i mialam 187/90 p 100 odczekalam 20 min i mialam 123/75 p 90 cisnieniomierz jest dobry bo moja mama sobie mierzy tez wiec nie rozumiem tych skokow cisnienia od czego to morze byc ktos wie? Nawet dzis do lekarza nie pujde bo wyjezdzam bardzo sie wystraszylam

Witam.GOSKA38, wydaje mi się,że wypadanie płatka,to może jest główna przyczyna skoków ciśnienia.Pójdż na szczegółowe badania jeśli zaczęło się już tak dziać ,to trzeba zbadać.Na chłopski rozum ,jak coś przepuszcza albo się zacina ,wiadomo,że ciśnienie będzie różne np. w wężu do podlewania.Tu dzieje się podobnie, nie zwlekaj z wizytą,bo wszędzie kolejki.Pozdrawiam.

Wątpię żeby wypadanie płatka miało taki wpływ na ciśnienie ale ...kardiologiem nie jestem .Po drugie wątpię tez żeby kawa tak podniosła ciśnienie chyba że wypiłaś potrójnego szatana ,wbrew obiegowej opinii kawa nie podnosi ciśnienia .Oczywiście normalna ilośc bo jak ktoś wypije 7 kaw to już inna sprawa .Może ty po prostu się czymś nakręcasz ?