Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Marihuana A Dodatkowe skurcze

Gość Karol81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie ...mam pytanie odnosnie mojego stanu zdrowia mam 26 lat ... prowadze dosc rozny tryb zycia ... alkohol okazyjnie ... nie pale papierosow lecz 3 lata temu po zapaleniu Marihuany .. doznalem dodatkowych skurczy oraz ucisku w klatce piersiowej i nieustannie czuje bicie swojego serca puls mozna policzyc bez dotyku tetnic szyjnych . od razu przystapilem do konsultacji lekarskich i z Badań , które wymienilem wyszlo , na Tomografii : Przetrwała grasica ( torakochirurg ) stwierdzil , ze nie jest na tyle duza by prowadzic do zabiegu ... Oraz na USG tarczycy wykazano Guzek o wielkosci 5 mm ( Endokrynolog ) stwierdzil , ze to nic groznego i zalecil kontrolne badanie za rok. Dodam tylko , ze Ucisk w klatce od 3 lat nie znika .. a dodatkowe skurcze pojawiaja sie sporadycznie ... na holterze wykazalo 303 pobudzenia Wykonalem szereg badan w zeszłym roku i w obecnym min. -EKG , Echo , Holter , Proba Wysilkowa itp -Tomografia klatki z kontrastem -RTG klatki -USG Tarczycy / Brzucha -Doppler Tetnic szyjnych -Spirometrie -Konsultacje kardiologiczne , pulmonologiczne