Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej

nowy1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od pewnego czasu czuję kłucie w klatce piersiowej. Dodam że ból raz jest z lewej strony a raz z prawej. Mam 18 lat i palę papierosy od około roku z częstotliwością 2 dziennie. Kilka miesięcy temu miałem robione EKG i Echo serca i wyniki były ponoć w normie, Zostały przypisane mi tabletki na wzmocnienie i magnez. Dodam jeszcze iż mam problem z zimnymi rękoma i nogami nawet jak jest upał. Przed rozpoczęciem palenia nie miałem żadnych problemów. Kłucia nasilają się wraz z sytuacjami stresowymi lub jak o tym intensywnie myślę, dodatkowo pocą mi się ręce. Serce bije normalnie, nie przyspiesza. Ciśnienie także nie jest najgorsze. W przeszłości miałem anemię, z góry dziękuję za wszystkie rady i wskazówki.

Po pierwsz: z takimi problemami z krążeniem definitywnie rzucić palenie.Nikotyna uszkadza ściany naczyń.I będzie gorzej.Po drugie w razie nagłego kłucia w sytuacji stresowej napic sie nervosolu lub neospasminy.Co jakiś czas używac ze 2 tygodnie magne B6.Po trzecie dla polepszenia krążęnia wskazany jest ruch.Po przebudzeniu od razu na łózku gimnastyka.Np. Rowerek,krążenie ramion w tył i przód.Poło.żyć się na bok, jedna noga zgięta w kolanie, na niej prosta druga noga. Krążenie prostą nogą w tył i w przód po kilka razy, zmaiana nóg. Siąść na łóżżkuL krążenie stóp,po kilka razy w obie strony.Ruszanie stopami góra- dół.Krążęnie dłońmi. Krążenie ramion w tył i w przód po kilka razy. Wstać Marsz w miejscu podnosząc jak najwyżej kolana.Bieg w miejscu.Po takim rozruchu na pewno nogi nie będą zimne.Nie siedzieć w bezruchu.Nawet przy komputerze można na podłodze położyć takie drewniane wałki do masażu stóp i dłoni. Położyc na nich stopy i masować.Często wstawać od komputera, by za trzy minuty poćwiczyć.Można na krótko połozyć sie na łóżku i nogi w górę na ściane lub oparcie wersalki, potem szybko wstać.Wtedy krew napłynie do nóg.To samo z rękami.Day stoisz i masz zimne dłonie ,podnieś ręce w górę.Potrzymaj tak chwilę. Wtedy krew z rąk odpłynie.Jak szybko ręce opuścisz i strzepniesz to kręw pod cisnieniem szybko napłynie do dłoni i od razu zrobi sie cieplej. Po ppiąte_ nie pić zimnych napojów.Raczej letnie.I ciepłe. Po szóste: na zimne nogi moze pomóc esceven- jest to wyciąg z kasztanowca.Tylko ci ,którym to pomogło twierdzą,że skutek był dopiero wtedy, gdy napoczęli trzecie opakowanie.Pozdro.