Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Serce,dretwienie prawej strony

mynia77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mieszkam w Anglli,pisze dlatego gdzie mieszkam bo muszę przyznać ze lekarze tu sa do bani...Opisze co mnie spotkało dwa dni temu,i bardzo proszę o doradzenie mi co mam zrobić i do kogo puść czyli lekarza,,,Rano wstałam i zmierzyłam ciśnienie krwi miałam 156/108 (biorę leki od półtora roku na nadciśnienie tętnicze ) czulam sie dobrze wiec pojechałam do pracy,ale gdy wyszłam z samochodu miałam bardzo silne zawroty głowy tak silny ze niemo glam złapać równowagi ,trwało to około 10 minut ,gdy ustąpiło ,zaczęła mi Mrowiec lewa ręka tak dziwnie potem ból klatki piersiowej ale po lewej stronie zaczol się ten ból dość mocny z bardzo gorącym rozlaniem ,nie wiem jak to opisać ,powtarzał sie co raz częściej,serce bilo tak szybko ze spociłam sie ,a zarazem było mi zimno,czułam jak mrowie je mi cialo cześć ciała lewej strony potem dziwne uczucie karku czułam jak puls bije mi do glowy poczułam ja delikatnie wszystko przechodzi mi po prawej części twarzy .Zawieźli mnie do domu ,gdy po 3 godzinach zobaczyłam sie w lusterku,moja prawa twarz opadła zdrętwiała lettko ,nawet dolna cześć ust mi zdrętwiała razem z broda,miałam problem pakniecia wody bo wylewała mi sie przez usta.Postanowiłam jechać do szpitala,czułam sie dziwnie miałam letko sparaliżowana prawa strone cala ciala ,nie moglam wymówić dobrze słowa tylko se pleniłam,bekotalam,Lekarze zrobili mi jakies 1 sekudowe badanie serca,pobrali mi krew,i kazdy lekarz pytal mnie o to samo co sie stalo mi..Potem stwierdzili uraz mozgu,Ale przez 10 godzin siedziałam na krzesle na poczekalni,Dopiero zrobili mi skan na glowe i przyszedl lekarz i powiedzial ze to nie wylew i moge isc do domu.Chce tu tez zaznaczyc ze mialam wysokie cisnienie 165/168 .Nadrugi dzien gdy wstalam z luzka moja prawa strona nadal byla opadnieta a dolna warga spuchnieta w kierunku prawej strony z leetkim sinieniem tak jagbym zjadla jagody,moja wymowa byla bekotana ,a moje cialo po prawej stronie troszke dretwiale tak ze duzy palec od stopy nie czulam go tylko mrowienie,palce po prawej stronie dloni troszke mam zdretwiale tak ze nie moge utrzymac kubka,nawet zauwarzylam ze muj chod jest inny tak jagbym ciagnela za soba prawa noge,nadodatek caly czas czuje sie zmeczona ,bez sil,mam zawroty glowy,czuje sie pijana,nadodatek caly czas bym spala juz przespalam 15 godzin,mam problem z wymowa i z mysleniem dluzej mysle jak chce o cos spytac naprzyklad zapomnalam co to sa okulary ....Bardzo prosze o pomoc gdzie mam sie zglosic ..Bo lekarz powiedział ze to moze byc migrena ,a ja wiem ze nie bo glowa wogule mnie nie boli i nie bolala w czesniej ....

Mam zdrętwiałego palca dużego u nogi,jak chodzę jest mi cieszko i jak pijana ,mam zawroty glowy naddatek bardzo sie mecze jak zrobię kilka kroków ,bóle w klatce piersiowej lettkie ale nie za mocne,zależy jak ide...mam wykrzywiony w prawa strone kant ust.Nie mam sily nawet klamerki otworzyć prawa ręka bo mi palce drętwiały,utrata sil.Chce tez zaznaczyć ze ummie w rodzinie wszyscy maja problemy sercowe i większość nie zyje,moja mama przeżyła 3 wylewy.mam 37 lat i martwię sie,bo nigdy nie miałam takich problemow.

Witam.Czy tam nie masz innych lekarzy? To jest twoje życie i twoje zdrowie ,nie możesz wegetować nie wiedząc dokładnie jaka jest diagnoza. Ja na twoim miejscu szukałabym dobrego lekarza, póki nie będzie za póżno.,tym bardziej ,że jesteś genetycznie obciążona.Do lekarza kobieto ,jeśli ci życie miłe,nawet jeśli powiedzą, że to nic takiego, to będziesz miała spokojne sumienie że zrobiłaś co należało.Żaden lekarz nie jest nieomylny!!

Te objawy wyglądają na mały udar.Przeczytaj w necie : TIA. Ale nie wiem dlaczego nie stwierdzili udaru. Czy bierzesz jakiś lek,co rozrzedza krew? Czy dali ci coś?Czy badali test krzepniecia krwi.? TIA ustępuje do 24 godzin zazwyczaj.Trudno powiedzieć co to jest.TIA to jest chwilowe niedotlenienie z powodu zatkania jakiegoś naczynia.Jak je odetkać? Wziąć coś na rozrzedzenie krwi.Ale co ,to lekarz musi polecić.

Chce zaznaczyć ze siedziałam 10 godzin na krześle w szpitalu na poczekalni ,6 lekarzy stwierdziło wylew ale nikt mi nic nie podał ani łóżka,ani szklanki wody.Pobrali mi krew,jedno sekundowy test na serce i to wszystko,i mierzyli mi puls a puls skakał raz do góry raz w dol,Po 10 godzinach zabrali mnie na maszynę gdzie przeskanowali moja głowę.Przyszedł 7 lekarz i powiedział ze to nie wylew morze migrena i powiedział bym poszła do domu.Nic mi nie podali.

Objawy, które opisujesz też według mnie wyglądają na wylew (miała moja mama). A serce Ci zbadali dobrze?, może tomograf głowy, bo pewnie to Ci robili jeszcze niczego nie pokazał a już mogło to się dziać w Twoim organizmie. Może jakiś zator?. Nie lekceważ swoich objawów i absolutnie w takim stanie lekarze nie powinni wypuścić Cię ze szpitala, obym się myliła ale na migrenę to to nie wygląda. Ja na Twoim miejscu pojechała bym do tego szpitala jeszcze raz i powiedziała, że dalej się czujesz tragicznie i wymieniła wszystkie objawy, które Cię męczą a jak nie ten szpital to inny, zrób to, przecież to Twoje zdrowie a może życie, działaj, nie daj się zbyć, niech Cię zdiagnozują dokładnie.

JEŻELI TO UDAR, BEZ ZNACZENIA CZY KRWOTOTOCZNY CZY ZATOROWY, TO WYMAGA LECZENIA NA NEUROLOGII, JEŻELI SIĘ SĄCZY PO TROCHU, TO OBJAWY BĘDĄ NARASTAĆ I POJAWIĄ SIĘ ZMIANY W REZONANSIE, WIĘC DOBRZE BY BYŁO POWTÓRZYĆ, TA CHOROBA MOŻE DOPROWADZIĆ DO KALECTWA MIĘDZY INNYMI, JEŻELI W CIĄGU KILKU DNI NIE BĘDZIE ZMIAN, TO PRZYCZYNA LEŻY W INNYM MIEJSCU.

Dzis Moj palec od nogi zdretwial,nawet zaczela mnie bolec pieta I ostre kucie kolo kostki w stopie,Moje palce u reki puchna I sa czerwone,nie moge ich zgiac,nadodatek niemam czucia w opuszkach palcow ,mam potliwosc,I pieczenie w klatce po lettko lewej stronie, Mam chod pijaka I zawroty glowy,oraz koncetracji ruchowej ,bardzo szybko mecze sie I zasypiam,,,,moj puls skacze,raz jest dobry,raz wysoki,,Jutro ide do lekarza ogolnego,dam wam znac co mi powiedzial.

Byłam u lekarza ,mam zbyt wysokie ciśnienie mimo ze biore leki,na obniżenie ciśnienia. Lekarz.Lekarz mi nic nie powiedział dostałam 7 dni wolnego od pracy,w maju mam robione mieć wyniki jak ultrasound acan oraz spider-flash monitor..Na razie jestem na obserwacji..Mam niedowład stopy oraz prawej reki czyli palców,które są spuchnięte oraz sine lettko,Ale mam wrażenie ze juz lepiej sie czuje,bo dziś sie oczesałam,i mogłam zmienić pościel oraz pokroić pomidora..itp.Tylko pomalutku wykonuje prace.Dziekuje wam i ze jest ktos kto odpisuje mi na moje odpowiedzi ,,,Na pewno jak bede w Polsce zglosze sie do lekarza kardiologa ktory leczy moja mame.Moj Brad dzwonił i mowil ze mama miała to samo co ja ,kiedyś i zrobili wszystkie badania i stwierdzona wylew letki u mamy mojej,Ale na razie sie ciesze sie ze u mnie niestwierdzona,tyle dobrego ,Buziaczki dla was Ania