Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze serca, brak tchu i przyspieszenie pracy serca

Gość Gocha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od jakis kilku lat mam dziwne bóle serca. Nagle chwyta mnie tak jakby skurcz i nie moge przez parę chwil głęboko odetchnąć, ani wykonać szybszego ruchu bo ból sie nasila. Po chwili natychmiast przechodzi. Zwykle też jakiś czas po takim ataku serce zaczyna mi dużo szybciej bić, mimo iż nie robie nić forsownego. Trwa to dosłownie pare sekund, ale po tym czuje się jakbym przebiegła sprintem kilometr. Obecnie mam 17 lat, więc bardzo mnie to dziwi. Może ktoś będzie wiedział co mi dolega! Prosze o pomoc! Dodam, że mam niskie cisnienie i tempreturę ciała 35,5 stopni Celcjusza.
Witaj. bóle o jakich piszesz nie powiny Cie niepokoic. każdy zdrowy czlowiek odczuwa podobne dolegliwosci, ja takie chwilowe usciski serca mam od wielu lat i pomimo ze wykonalam wiele badan nic zlego u mnie nie stwiardzono.Moga one byc spowodowane np nerwica ale nie musza.Niepokojace bylyby bole w mostku lub pieczenie. Jezeli jest to dla Ciebie niepokojace i strach przed podobnymi atakami utrudnia Ci zycie udaj sie do kardiologa.On na pewno rozwieje twoje wątpliwosci.Duzo zdrowka zycze:)