Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bół i mdlenie lewej ręki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie od paru miesięcy mam problem z lewą ręką przy większym wysilku strasznie boli,mdleje(jest bardzo ciężka)oraz piecze tak jak przy oparzeniu.Byłem u lekarza dał mi skierowanie na fizio terapie właśnie wróciłem z fizio terapi i co najlepsze lekarz nie stwierdził żadnych urazów oraz uszkodzonych nerwów.Ból zaczyna sie od zewnętrznej części bicepsa do wewnętrznej i kieruje sie do nadgarstka.Nieraz nie mogę ruszyc nadgarstkiem bo stracznie boli.Niekiedy dłoń lewej ręki jest czerwona a nie kiedy sina.Strasznie mnie to denerwuje bo mam pracę do wykonania a ręka mi na to nie pozwala (nieraz myśle chyba ją obetnę przynajmniej minie ból)Ból zaczyna sie jak tylko wstajeę do pracy,jak zadużo dżwigam ale najbardziej jak juz jestem w domu zaczyna boleć,piec,drętfieć.Dodam że mieszkam w londynie i Ci co tu są wiedzą jaka tu jest służba zdrowia na wszystko dają PARACETAMOL. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi lub podpowiedzi co mogę zrobić.

Gość Znawca tematu

To że lekarz nie stwierdził urazów i uszkodzeń to nie znaczy że ich nie ma (no chyba że robiono rezonans) Kup sobie preparat z omegą 3 albo olej lniany (dość niedobry w smaku ale super zdrowy)To zacznie łagodzić stany zapalne,które pewnie są.I koniecznie preparat typu 4flex na odbudowe ścięgien,skóry ,mięśni,kości.Bo jeżeli wykonujesz pracę fizyczną to powoduje ona mikrouszkodzenia ciała (jest to normalne ale organizm musi mieć czym to regenerować)Nawet miśki haribo pomagają na stawy ale mają za dużo cukru żeby tak je brać na dłuższą metę.

Witam.Wydaje mi się ,że rękę po prostu przeforsowaleś pracując długo i ciężko.Spróbuj leżąc na łóżku wyciągnąć rękę ukośnie do góry ,zobacz czy masz pod pachą naprężone ścięgna, pewnie tak,więc trzeba 10 razy palcami wyginać rękę w dół.Jest to bolesne ćwiczenie ale pomaga,ponieważ zawsze pracujesz ręką do przodu ,a tu należy odwrotnie ćwiczyć.Nie umiem ci zobrazować tego ćwiczenia,ale próbuj ,ręka ma leżeć na krawędzi łóżka,a palce wyginaćdo tyłu .

Gość alfa1655

Miałem podobnie , byłem prawie 9 miesięcy na zwolnieniu od neurologa . Zniknęło wszystko po zawale po koronografi i wstawieniu stentów . Sądze że powinieneś udać się do kardiologa , ale to tylko moje domysły . Pozdrawiam ..